НАЧАЛО Други

Първият подкрепен от банка крипто обмен

юли 17, 2018 19:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Първият подкрепен от банка крипто обмен

Първият в света обмен на криптовалути, който е подкрепен от банка, е отворен за обществеността след месеци изпълнени със закъснения.

Японският финансов гигант SBI Holdings официално стартира своята платформа за търговия с криптиовалути, наречена VCTRADE миналия месец. И все пак, както бе съобщено от cryptodnes, услугата за търговия беше достъпна само за група от избрани потребители, които предварително се регистрираха на платформата през октомври 2017 г.

В съобщение, публикувано във вторник, SBI Holdings заяви, че услугата е напълно отворена за потребители на възраст 20-70 години, които пребивават в Япония. Въпреки това, услугата за регистрация за корпоративни клиенти все още не е била предоставена.

В началото на юни VCTRADE обяви, че първоначално ще подкрепи търговията с японска йена срещу XRP – родния токен на ripple протокола. Този ход е в рамките на очакваното предвид по-широката подкрепа на институцияра за XRP в трансграничното банкиране.

Впоследствие платформата добави двойки за търговия, базирани на йени, за Биткойн Кеш  и Биткойн на 8-ми и 15-ти юни съответно.

Днешното публично стартиране идва две години след като SBI Holdings обяви за пръв път, че ще изгради борсата през октомври 2016 г.

VCTRADE получи лиценз за работа от японския финансов надзор, Агенцията за финансови услуги, в края на миналата година. Нейният дебют обаче се отлага от месеци, тъй като фирмата работи за повишаване на нивото на вътрешна сигурност след масивен хак от 533 милиона долара на борсата Coincheck през януари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене