НАЧАЛО Други

Паниката продължава: Сингапурска крипто борса спира тегленията и депозитите

юли 4, 2022 19:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Паниката продължава: Сингапурска крипто борса спира тегленията и депозитите

Главният изпълнителен директор на Vauld съобщи, че крипто борсата спира цялата търговия, депозитите и тегленията поради финансови затруднения.

Vauld преустановява тегленията

Тъй като се опитва да се справи с „финансовите предизвикателства“, Vauld, базирана в Сингапур фирма за кредитиране и обмен на криптовалути, преустанови тегленията, търговията и депозитите в своята платформа.

Тригодишната фирма, която е набрала приблизително $27 милиона от инвеститори, сред които Pantera Capital, Coinbase Ventures и подкрепяната от Питър Тийл Valar Ventures, твърди, че пазарният срив е принудил клиентите да изтеглят около $198 милиона от 12 юни насам.

В изявление, публикувано на уебсайта на компанията в понеделник, главният изпълнителен директор Даршан Батиджа написа: 

Това се дължи на съвкупност от обстоятелства като нестабилните пазарни условия, финансовите затруднения на нашите ключови бизнес партньори, които неизбежно ни засягат и настоящия пазарен климат. Всичко това доведе до значителен брой тегления на клиенти на стойност над $197.7 милиона от 12 юни 2022 г. насам, когато спадът на пазара на криптовалути беше предизвикан от срива на стабилната монета UST на Terraform Lab.


НЕ ИЗПУСКАЙ
Предстоят дълбоки корекции за Dogecoin (DOGE) и VeChain (VET) – Джъстин Бенет

От известно време изглеждаше, че Vauld има проблеми, защото борсата за криптовалути по-рано разкри, че през юни ще съкрати служителите си с 30%. Vauld също така заяви в съобщението, че намалява маркетинговите си разходи, намалява усилията за наемане на персонал и съкращава заплатите на изпълнителните директори с 50%. Като оправдание за това бизнесът е посочил икономическия спад. Коментирайки спирането на търговията, Vauld написа:

Смятаме, че това ще спомогне за улесняване на проучването на целесъобразността на потенциалните варианти за преструктуриране съвместно с нашите финансови и правни съветници. Стремим се към разбиране от страна на клиентите на платформата на Vauld, че няма да сме в състояние да обработваме никакви нови или допълнителни искания или инструкции в тази насока.

Vauld също така разкри, че в момента търси потенциални инвеститори.

Базираната в Сингапур криптокомпания е наела Cyril Amarchand Mangaldas и Rajah & Tann Singapore LLP съответно като правен и финансов съветник.

По-малко от три седмици след като обяви, че тегленията се обработват „както обикновено“ и „продължават да бъдат такива и в бъдеще“, Vauld направи своя ход.

Фирмата също така планира да поиска от сингапурските съдилища мораториум, който ще позволи да се преустанови започването или продължаването на всякакви правни действия срещу съответните дружества. В резултат на това на Vauld ще бъде предоставено така необходимото „пространство за отдих за осъществяване на предложеното преструктуриране“.

Този ход показва срив в индустрията

Налице е ефект на доминото след срива на Terra (LUNA) и стабилната монета UST, за който се твърди, че е заличил $40 милиарда от пазара на криптовалути.

Обратът е знак за това колко бързо спадащите цени засягат индустрията, сривайки компании като Celsius и хедж фонда Three Arrows Capital.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Акциите на Voyager Digital спаднаха с 34% след ограничаване на услугите

Докато търси „стратегически алтернативи“, кредиторът на криптовалути Voyager обяви в петък, че спира търговията, депозитите, тегленията и наградите за лоялност. По-рано през юни FinBlox наложи временно замразяване на тегленията. Тегленето от CoinFLEX трябваше да се преустанови на 30 юни, но все още не е започнало отново.

Много опитни експерти в областта на криптовалутите, включително Чанпенг Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, наскоро отправиха предупреждения, че още много DeFi сайтове са застрашени от срив. Джао заяви в неотдавнашен подкаст, че Binance наскоро е разговаряла с над 50 компании, за да оцени перспективите за финансиране и спасяване на някои предприятия.

„Същите сделки, които виждате в новините за други хора, които разглеждат, обикновено идват първо при нас“, каза той. „Ние разполагаме с най-големите парични резерви от всяка друга борса. Обичаме да спасяваме индустрията, доколкото е възможно, но не всички проекти си заслужават спасяването“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Робърт Кийосаки: Доларът ще се срине до януари 2023 г.

След повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв до исторически нива доларът (USD) реагира положително.

октомври 2, 2022 18:20 1 мин. четене

MetaMask пуска ново децентрализирано приложение

Както бе обявено от популярният крипто портфейл MetaMask в блог публикация, новото децентрализирано приложение (dApp) помага на потребителите да наблюдават както портфолиата си с криптовалути, така и тези с NFT.

октомври 2, 2022 15:06 1 мин. четене

Facebook и Instagram добавят нови NFT функции

Meta обяви актуализация на функиите си за незаменяеми токени. Платформите Facebook и Instagram ще позволят на базираните в САЩ потребители да свързват своите портфейли и да споделят собствените си NFT с приятели и последователи.

октомври 1, 2022 20:37 1 мин. четене

Още една компания застава на страната на Ripple

Компанията за чартърни полети с частни самолети TapJets се присъедини към I-Remit в опита си да помогне на Ripple.

октомври 1, 2022 19:42 1 мин. четене