НАЧАЛО Блокчейн

PancakeSwap с нова важна актуализация – какво трябва да знаем

16.03.2024 20:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
PancakeSwap с нова важна актуализация – какво трябва да знаем

PancakeSwap обяви дългоочакваната си версия, PancakeSwap v4, която бележи значителен напредък, обещавайки по-голяма гъвкавост, функционалност и ефективност.

Тя има за цел да коригира ограниченията на версия 3 и да предефинира стандартите за децентрализираните борси (DEX).

Според информацията PancakeSwap v4 е предвидена за пускане през третото тримесечие на Етериум и BNB веригата. Тя има за цел да предложи трансформиращо търговско изживяване.

С лицензирането на отворен код DEX планира да насърчи сътрудничеството и приноса на общността в рамките на DeFi екосистемата, сигнализирайки за скок напред в блокчейн технологията.

Забележително е, че PancakeSwap v4 въвежда куки (hooks). Това са външни договори, които допълват функционалностите на ликвидния пул. Куките улесняват динамичните корекции на таксите, интегрирането на потребителски оракули и други, като по този начин предоставят на разработчиците безпрецедентна персонализация и контрол.

Освен това платформата поддържа различни видове пулове, включително Concentrated Liquidity Automated Market Maker (CLAMM) и Liquidity Book. Също така PancakeSwap v4 въвежда Flash Accounting. Тази функция консолидира всички пулове в един-единствен договор, като намалява разходите за внедряване с 99%.

 

Тя също така намалява разходите за газ за суаповете с много места, като повишава ефективността и привлекателността на платформата за потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Крипто проектът Worldcoin стартира собствен блокчейн

Сам Олтман, мозъкът на OpenAI, се е насочил към ново начинание: собствения блокчейн на крипто стартъпа Worldcoin.

20.04.2024 9:00 2 мин. четене

Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред инвеститорите. След спада през 2022 г. цените на криптовалутите нараснаха значително през последните 15 месеца.

15.04.2024 21:00 2 мин. четене

Нов блокчейн проект набра $100 милиона финансиране

Berachain (BERA), блокчейн, фокусиран върху децентрализираните финанси (DeFi), разкри, че е набрал впечатляващите $100 милиона в последния си кръг на финансиране.

14.04.2024 11:00 2 мин. четене

Дългоочакван Етериум проект стартира основната си мрежа

EigenLayer, протоколът за рестейкинг на Етериум (ETH), официално обяви старта на своята мрежа в неотдавнашно изявление, публикувано в X.

10.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.