НАЧАЛО Крипто Крими

Пакистан разследват Binance след измама за милиони

ЯНУ. 9, 2022 21:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Пакистан разследват Binance след измама за милиони

Съобщава се, че Федералната агенция за разследване на Пакистан (FIA) е издала официално известие до крипто борсата Binance в опит да идентифицира връзки около многомилионна крипто измама в региона.

Правителството на Пакистан започна разследване, след като получи множество жалби срещу продължаваща измама, която включваше подвеждане на инвеститорите да изпращат средства от портфейли на Binance към портфейли на неизвестни трети страни.

Според местна медия, крилото за киберпрестъпления на FIA е издало заповед за присъствие на  Хамза Хан, генералния мениджър на Binance за района, за да идентифицира връзката на борсата с „измамни мобилни приложения за онлайн инвестиции“.„Съответен въпросник също беше изпратен до централата на Binance на Каймановите острови и Binance US, за да поясни същото“, пише в известието. Инвестиционните измами в Пакистан бяха извършени чрез молба на потребителите да се регистрират в Binance и да прехвърлят средства към портфейли на трети страни под предлог за нереалистична възвръщаемост. Според съобщението на FIA:


Тези схеми облагодетелстват стари клиенти за сметка на нови клиенти и в крайна сметка изчезват, когато са направили значителна капиталова база на стойност милиарди рупии.

Въз основа на жалбите, подадени от граждани, пакистанската агенция идентифицира най-малко 11 измамни мобилни приложения, които внезапно спряха да работят, след като успешно откраднаха средствата на потребителя. Приложенията, идентифицирани от FIA, са MCX, HFC, HTFOX, FXCOPY, OKIMINI, BB001, AVG86C, BX66, UG, TASKTOK и 91fp.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Крипто хакерите са откраднали над $9.8 милиарда през 2021 година


Освен че насочват потребителите да се регистрират в Binance, за да прехвърлят средствата, измамниците добавят жертвите в група в Telegram за предоставяне на „експертни сигнали за залагане“. Всяко приложение разполага с около 5,000 клиенти средно. В известието се добавя:


Идентифицирани са най-малко 26 подозрителни адреса на блокчейн портфейли, където може да е била прехвърлена [незаконно придобита] сума.


От Binance също са поискани подробности, включително официални подкрепящи документи и механизъм за интеграция на API, които са били използвани от измамниците за свързване с услугите на Binance. Въпреки че FIA е блокирала проактивно банковите сметки, които са били свързани със съмнителните приложения, известието предупреждава:


В случай на неспазване, FIA ще бъде оправдана да препоръча финансови санкции за Binance чрез Държавната банка на Пакистан.


През декември 2021 г. президентът на Федерацията на Пакистанските търговски и индустриални камари (FPCCI) Насир Хаят Магун разкри, че пакистанските граждани притежават крипто активи на обща стойност $20 милиарда.


Както бе съобщено, президентът на FPCCI потвърди цифрите въз основа на документ, публикуван от камарата. В подкрепа на твърдението, 2021 Chainalysis Global Crypto Adoption Index класира Пакистан на трето място след Виетнам и Индия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Qubit Finance претърпя хак за над $80 милиона

Хакерите успяха да осъществят достъп и да откраднат над $80 милиона от Qubit Finance, която се основава на Binance Smart Chain, потвърдено чрез туит в петък. Адресите, свързани с хака, откраднаха 206,...
ЯНУ. 28, 2022 14:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребител се сдоби с 347 ETH благодарение на уязвимост на OpenSea

Съобщава се, че потребител е успял да "открадне" приблизително 347 ETH от платформата.Един час преди обявлението на PeckShield, много потребители забелязаха, че е възможно да се купуват различни NFT о...
ЯНУ. 26, 2022 09:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто влогъри в YouTube стават жертва на опит за хакване и измама

Хакери атакуваха редица популярни крипто акаунти в YouTube на 23-ти януари. Акаунтите публикуваха неоторизирани видеоклипове с текст, насочващ зрителите да изпращат пари в портфейла на хакера.Акаунтит...
ЯНУ. 24, 2022 23:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Предполагаеми съучастници в терористичната атака във Виена използвали Binance

Мъжете бяха уличени в писмо от март 2021 г. от Федералната служба на криминалната полиция на Германия (BKA), наскоро разкрито пред Ройтерс. Според писмото има индикации, че мъжете, идентифицирани като...
ЯНУ. 24, 2022 20:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света