НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто хакерите са откраднали над $9.8 милиарда през 2021 година

ДЕК. 28, 2021 20:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто хакерите са откраднали над $9.8 милиарда през 2021 година

Докато 2021 г. беше една от най-успешните и печеливши години за пазара на криптовалути, за съжаление на някои инвеститори, измамници и хакери откриха новата 'каца с мед', наречена DeFi индустрия, която им носи повече от $7 милиарда в откраднати средства, според годишния доклад на SlowMist .

Преглед на хаковете


Според доклада на компанията е имало 231 пробива на сигурността, проследени в блокчейна. Загубите от всички тези инциденти възлизат на $9.8 милиарда. С повече хакове и измами, които се случват в DeFi индустрията почти всеки ден, гореспоменатият брой може да надхвърли границата от $10 милиарда.


Сред тези 231 инцидента, приблизително 170 случая са свързани с децентрализирани приложения или децентрализирания финансов сектор.


Големи блокчейн мрежи и борси


Докато по-голямата част от жертвите на хакери са относително малки вериги или проекти, през 2021 г. имаше някои големи проблеми със сигурността. Блокчейна BSV стана жертва на 51% атака, при която едно лице притежава повече от 50% от правото на глас във веригата и е в състояние да манипулира целия блокчейн в своя полза.


ПРОЧЕТИ ОЩЕBent Finance претърпя хак на платформата


Дори по-големи мрежи като тази на ETC станаха жертва на форк, който се появи поради уязвимост в клиентския код на Ethereum Geth. За по-малко от две седмици след проблема с Ethereum Classic, мрежата на Solana излезе офлайн за 17 часа поради пробив на сигурността. Но за щастие на потребителите на блокчейна, хакерите не са откраднали никакви средства.


Що се отнася до децентрализираните и централизирани борси, двете най-забележителни атаки през 2021 г. бяха направени срещу Cryptopia и горещия портфейл за обмен на Liquid. Заради атаките бяха откраднати общо токени на стойност почти $100 милиона. Стойността на загубените средства вече може лесно да се умножи по 1.5, което прави резултатите от атаката още по-разстройващи за обикновените потребители.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Qubit Finance претърпя хак за над $80 милиона

Хакерите успяха да осъществят достъп и да откраднат над $80 милиона от Qubit Finance, която се основава на Binance Smart Chain, потвърдено чрез туит в петък. Адресите, свързани с хака, откраднаха 206,...
ЯНУ. 28, 2022 14:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребител се сдоби с 347 ETH благодарение на уязвимост на OpenSea

Съобщава се, че потребител е успял да "открадне" приблизително 347 ETH от платформата.Един час преди обявлението на PeckShield, много потребители забелязаха, че е възможно да се купуват различни NFT о...
ЯНУ. 26, 2022 09:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто влогъри в YouTube стават жертва на опит за хакване и измама

Хакери атакуваха редица популярни крипто акаунти в YouTube на 23-ти януари. Акаунтите публикуваха неоторизирани видеоклипове с текст, насочващ зрителите да изпращат пари в портфейла на хакера.Акаунтит...
ЯНУ. 24, 2022 23:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Предполагаеми съучастници в терористичната атака във Виена използвали Binance

Мъжете бяха уличени в писмо от март 2021 г. от Федералната служба на криминалната полиция на Германия (BKA), наскоро разкрито пред Ройтерс. Според писмото има индикации, че мъжете, идентифицирани като...
ЯНУ. 24, 2022 20:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света