НАЧАЛО Други

Откриха и отстраниха уязвимост в Binance Chain

февруари 12, 2023 22:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Откриха и отстраниха уязвимост в Binance Chain

Jump Crypto, инфраструктурна Web3 фирма, съобщи за недостатък във веригата Binance BNB Beacon Chain, който би позволил създаването на неограничен брой произволни токени.

Екипът на BNB беше уведомен за проблема и в рамките на 24 часа беше разработена и внедрена поправка. Jump Crypto описа подробно уязвимостта в публикация в блога си на 10 февруари, като обясни, че тя е можела да доведе до значителни финансови загуби.

Веригата Beacon Chain беше изградена върху Tendermint и Cosmos SDK, но се отклоняваше от Cosmos SDK по няколко начина, което наложи допълнителна предпазливост при прегледа ѝ.

Недостатъкът би позволил на атакуващия да изкопае почти неограничен брой токени BNB чрез злонамерен трансфер, което би довело до това, че сметките по местоназначение биха получили по-голям брой токени, отколкото изпращачът е възнамерявал.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Ще продължи ли възхода?


Екипът на BNB разреши проблема като използва аритметични методи, устойчиви на препълване. Веригата на BNB е собствената блокчейн верига на Binance, борса за криптовалути.

Главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао, благодари на екипа на Jump Crypto за докладването на грешката. През октомври 2022 г. веригата BNB Chain беше временно спряна поради междуверижен експлойт, който доведе до загуба на криптовалута на стойност близо $80 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене