НАЧАЛО Крипто Крими

Откраднатите чрез хакове криптовалути са значително по-малко спрямо 2022 г.

март 3, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Откраднатите чрез хакове криптовалути са значително по-малко спрямо 2022 г.

Досега през 2023 г. са откраднати над $20 милиона, тъй като злонамерените лица продължават да се насочват към уязвими DeFi платформи.

Сред последните атаки са тези срещу мрежата Platypus Finance, dForce и Orion. Повечето атаки през 2023 г. са свързани с проблеми в логиката на протоколите. Данните от DeFiLlama показват мащаба на тези щети като повечето от атаките се осъществяват чрез компрометирани частни ключове.

Като цяло загубите от този вид атаки са със значително по-малка стойност от миналогодишните. За сравнение от началото на 2022 г. до края на февруари са откраднати около $490 милиона в сравнение с $21.4 милиона за същия период от време от 2023 г.

Атаките с флаш заеми все още биват значително разпространени през последните седмици, което показва, че това продължава да бъде основна уязвимост в DeFi сектора. DeFi атаките вероятно няма да намалеят и дори може да се увеличат. Това е така, защото злонамерените лица се насочват към други методи и по-популярни сектори като например незаменяеми токени (NFT).

Хакерските атаки към NFT зачестяват в последно време. Злонамерените лица се стремят да се възползват от потребителите, които са се насочили към този сектор в резултат на внезапната му популярност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Стотици милиони ликвидирани след спад на BTC


През 2022 г. бяха реализирани няколко големи атаки, като според Chainalysis са били откраднати близо $4 милиарда. Това е най-високата годишна стойност досега и е индикация, че този “бизнес” продължава да се развива. Дали обаче тази тенденция ще продължи и през 2023 г. е рано да се каже.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

До Куон изправен срещу 8 обвинения в измама в САЩ

До Куон, съосновател на Terraform Labs, беше арестуван в Черна гора в четвъртък и обвинен по осем точки, включително заговор за измама, измама със стоки, измама с ценни книжа, телеграфна измама, заговор за измама и участие в манипулиране на пазара, според обвинителен акт от 12 страници от Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк.

март 27, 2023 8:00 2 мин. четене

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене