НАЧАЛО Други

Отбор от NBA копае Етериум

юни 30, 2018 11:23 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Отбор от NBA копае Етериум

Баскетболният отбор Sacramento Kings обедини усилията си с фирма за криптото хардуерна компания, за да инсталира машини за добив на крипто на закрита арена, като приходите от крипто финансират стипендиантска програма, съобщиха на 28-ми юни, Sacramento Bee.

Kings са си партнирали с фирма MiningStore за инсталирането на Етериум (ETH) добивни машини в Golden 1 Center в Сакраменто. Всички криптовалути ще отидат в многогодишната стипендиантска програма MiningForGood, която Sacramento Bee описва като благотворителна организация за техническо образование и развитие на работната сила в Сакраменто. Първият получател на финансиране от Kings ще бъде инициатива за черните общности в Сакраменто, наречена „Build. Black. Coalition.“

Вивек Ранандив, собственикът на Kings, заяви, че програмата за стипендии за копаене на крипто има за цел да „вдъхнови следващото поколение мислители, да създадат промяната в собствената си общност и по света“, казва Ранандив за плановете за крипто добив на екипа, който гласи:

Възможността започва, когато технологията позволява на света да намери иновативни решения на сложни проблеми.

Добиването на Ethereum за благотворителни каузи вече е изпитано по целия свят. През февруари UNICEF Австралия поиска от PC геймърите да копаят ETH, коато не играят, като дарение за деца от Сирия, и съоснователят на Етериум Виталик Бутерин дари 2.4 млн. долара в ETH за финансиране на научните изследвания срещу стареенето.

Sacramento Bee отбелязва, че Kings започнаха да приемат Биткойн (BTC) за своя екипен магазин през 2014 г. след партньорство с BitPay.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене