НАЧАЛО Биткойн

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

Грийн обясни тази промяна с неотдавнашното решение на правителството на САЩ да се ангажира с количествени облекчения, което накара инвеститорите да търсят начини да защитят инвестициите си.

Той отбелязва, че ограниченото предлагане на Биткойн от само 21 милиона токена го прави особено привлекателна опция в настоящия икономически климат.

Неотдавнашният срив на Silicon Valley Bank и Signature Bank катализира покачването на цената на Биткойн, а инвеститорите търсят алтернативи за сигурно убежище.

Грийн твърди, че продължаващата банкова криза представлява значителна заплаха за финансовата стабилност и че Биткойн може да предложи потенциално решение на този проблем.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ликвидността на BTC на Binance спада със 70% – ето защо


В резултат на това той прогнозира, че Федералният резерв ще спре агресивната си програма за повишаване на лихвените проценти – ход, който ще бъде положителен за Биткойн.

Грийн вярва, че намалените лихвени проценти ще увеличат разходите и инвестициите, създавайки по-голямо търсене на BTC, тъй като инвеститорите търсят алтернативи с потенциал за по-висока възвръщаемост.

Като цяло Грийн вижда неотдавнашната банкова криза като историческо събитие, което е подготвило почвата за продължаващия растеж и успех на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.