НАЧАЛО Крипто Крими

Осъдиха жена за участието в мащабна Биткойн схема за милиарди

25.05.2024 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Осъдиха жена за участието в мащабна Биткойн схема за милиарди

42-годишна британско-китайска гражданка, която призна, че е заменила Биткойн токени за различни активи като недвижими имоти и бижута, е осъдена на шест години и осем месеца затвор, съобщи Reuters.

Първоначално Джиан Уен е била изправена пред потенциална 14-годишна присъда по множество обвинения, но през март е призната за виновна по едно обвинение, свързано с пране на пари. При претърсване на жилището ѝ през 2018 г. органите на реда и следовател, отговарящ за прането на пари, откриват сейф, съдържащ 61,000 BTC.

След претърсването съквартирантката на Уен, Яди Жанг, изчезна. По-късно става ясно, че Жанг, ръководител на мащабна операция за пране на пари, е измамила 130,000 китайски инвеститори, преди да избяга в Обединеното кралство. Уен, бивш служител в заведение за хранене, е била наета от Жанг да служи като „поставено лице“ за схемата, като Жанг е твърдяла, че отговаря за бизнес с бижута.

Разследващите откриват, че Жанг, чието истинско име е Жимин Циен, е имала грандиозни амбиции да стане кралица на малка европейска държава и е била готова да похарчи поне $5 милиона за короната си, както е посочено в личните ѝ дневници.

Уен, която преди това е работила в заведение за бързо хранене, твърди, че не е знаела за мащаба на схемата. Тя твърди, че Жанг се е представяла за „независимо богата“ и че участието на Уен е било продиктувано от желанието ѝ за по-добро бъдеще за сина ѝ, който е започнал да посещава частно училище. Съобщава се, че Жанг е избягала с около $250 милиона и остава на свобода, като срещу нея е издадена червена бюлетина от Интерпол.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Ще успеят ли Биткойн плащанията да намерят своето приложение?

Повече от десетилетие след като Сатоши Накамото създаде Биткойн, замислен като инструмент за електронни парични транзакции между равнопоставени потребители, преобладаващата му употреба в съвременната епоха до голяма степен не се различава от първоначалната – като средство за съхранение на стойност.

13.06.2024 9:30 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн отсява “по-слабите миньори” преди да възобнови възходящата тенденция

Биткойн (BTC) в момента се намира във фаза на капитулация на миньорите, както отбеляза блокчейн анализатора Уили Ву.

13.06.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.