НАЧАЛО Крипто Крими

Американски съд обвини крипто инфлуенсър в предлагане на нерегистрирани ценни книжа

25.05.2024 2:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски съд обвини крипто инфлуенсър в предлагане на нерегистрирани ценни книжа

Окръжният съд на САЩ за Западния окръг на Тексас се произнесе частично в полза на Комисията по ценни книжа и борси (SEC) по делото, в което участва крипто инфлуенсърът Ян Балина.

Съдът определи, че Балина действително е предлагал и продавал SPRK токени като ценни книжа в нерегистрирани сделки, потвърждавайки прилагането на американските закони за ценните книжа към неговата дейност.

Според жалбата на SEC, подадена на 19 септември 2022 г., през май 2018 г. инфлуенсърa е закупил SPRK токени на стойност $5 милиона от Sparkster, Ltd. Впоследствие се твърди, че той е организирал инвестиционен пул от приблизително 68 лица, на които е предлагал и продавал токените, без да спазва изискванията за регистрация на SEC.

Освен това SEC твърди, че между май и юли 2018 г. Балина е промотирал токени SPRK в различни платформи на социалните медии, включително YouTube и Telegram, без да разкрие 30-процентен бонус, предоставен от Sparkster като компенсация за промоционалните му усилия.

SEC обвини Балина, че е нарушил разпоредбите за регистрация на предлагането, предвидени в раздели 5(а) и 5(в) от Закона за ценните книжа от 1933 г., и че не е оповестил полученото възнаграждение за своите промоции, както е предвидено в раздел 17(б) от Закона за ценните книжа.

В допълнение към обвиненията срещу Балина Комисията по ценни книжа и борси издаде заповед за прекратяване на дейността на Sparkster Ltd. и на нейния главен изпълнителен директор Саджад Дая. Sparkster Ltd. внесе над $35 милиона във фонд за засегнати инвеститори и плати различни санкции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Върховният съд се съгласи да разгледа молбата на Nvidia за прекратяване на обвиненията в измама с ценни книжа

Върховният съд на Съединените американски щати се съгласи да разгледа молбата на Nvidia Corporation за прекратяване на делото за измама с ценни книжа, в която се твърди, че компанията е подвела инвеститорите за това колко е спечелила от криптовалути.

17.06.2024 19:13 2 мин. четене

Gemini стигна до споразумение на стойност $50 милиона с главния прокурор на Ню Йорк

В петък крипто борсата Gemini се съгласи да изплати дигитални активи на стойност $50 милиона на инвеститорите в програмата си Gemini Earn като част от споразумение с Главния прокурор на Ню Йорк (NYAG).

16.06.2024 10:30 2 мин. четене

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.