НАЧАЛО Крипто Крими

Осъдиха британка за прането на огромни суми в Биткойн

21.03.2024 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Осъдиха британка за прането на огромни суми в Биткойн

Британски гражданин е осъден за пране на значителни количества Биткойн (BTC) за китайски беглец, свързан с предполагаема инвестиционна измама на стойност $6 милиарда, както съобщи Bloomberg в сряда.

Джиан Уен, която през цялото време е поддържала версията за невинността си, е призната за виновна от лондонско съдебно жури за подпомагане на бившия си работодател в прането на средствата в периода 2017-2022 г.

Съдебните заседатели обаче не успяха да стигнат до решение по две други обвинения. Забележително е, че 42-годишната жена преди това е била оправдана по други обвинения в пране на пари в отделен процес.

През 2018 г. властите във Великобритания конфискуваха Биткойн на стойност над $2.2 милиарда, свързани с предполагаемата измама. Джиан Уен беше обвинена, че е улеснила прането на BTC от името на бившия си работодател Яди Джан, чиято истинска самоличност е Жимин Циен.

Твърди се, че Циен е измамил приблизително 130,000 инвеститори в Китай чрез инвестиционна измама, която според оценките на прокуратурата е донесла близо $6 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Официални обвинения за лицето, откраднало $110 милиона от Mango Markets

Крипто търговецът Аврам Айзенберг беше осъден в четвъртък за участието си в сделки, извършени през октомври 2022 г., за които се твърди, че са имали за цел да източат над $100 милиона от Mango Markets, както се посочва в доклад на Bloomberg.

19.04.2024 17:00 2 мин. четене

Крипто експерт предупреждава за измамни крипто проекти

Блокчейн следователят ZachXBT отправи предупреждение към криптовалутната общност относно значителна транзакци, на стойност $1 милион, открита в мрежата Blast.

15.04.2024 18:10 1 мин. четене

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.