НАЧАЛО Алткойни

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

30.04.2024 1:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Сън вярва, че забавеното решение на SEC или потенциалното отхвърляне на заявленията за ETF произтича от липсата на разбиране за крипто в рамките на регулаторния орган.

В скорошно изявление Сън подчерта необходимостта от обширни образователни инициативи, насочени към регулаторите, за да подобрят разбирането им за криптовалутите. Той подчерта важността на продължаващите усилия на крипто индустрията да се ангажира с регулаторите за дългосрочни образователни цели.

Продължителният процес на преглед на SEC остави крипто индустрията в състояние на несигурност, като няколко кандидати за спот Етериум ETF чакат решение повече от шест месеца. Трябва да се отбележи, че SEC отложи решенията по заявления от големи играчи като BlackRock и Fidelity, определяйки нови срокове за преглед.

Неотдавнашното отлагане на решението за спот Етериум ETF на Franklin Templeton и поканата за обществени коментари относно предложения ETF от BlackRock допълнително подхраниха съмненията в индустрията относно вероятността за одобрение.

Тази несигурност накара някои, включително изпълнителния директор на VanEck Ян Ван Ек и главния изпълнителен директор на CoinShares Жан-Мари Монети, да изразят песимизъм по отношение на перспективите за одобрение, спекулирайки с потенциални откази.

Освен това има доклади, показващи, че емитентите на спот Етериум ETF се подготвят за потенциален отказ от SEC през май, особено на фона на усилията на регулаторния орган да класифицира Етериум като ценна книга. Всичко това подчертава предизвикателствата, пред които е изправена крипто индустрията при навигирането в процесите на регулаторно одобрение за иновативни финансови продукти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Как крипто кит превърна $2,775 в над $2.2 милиона за една вечер

Един крипто кит е постигнал забележителен подвиг, както съобщиха анализаторите на доставчика на данни за криптовалути Lookonchain.

20.05.2024 9:00 1 мин. четене

Критичният момент за Биткойн и крипто индустрията наближава

Тъй като стойността на Биткойн продължава да се увеличава, а Уолстрийт следи зорко, крипто индустрията в САЩ е на ръба, тъй като тази седмица във Вашингтон се задава ключов вот.

20.05.2024 8:00 2 мин. четене

Крипто инвеститор загуби над $700,000 в търговия с меме токени за два дена

Бумът на меме монетите през 2024 г. привлече нетърпеливи спекуланти, търсещи бързи печалби в конкурентна търговска среда.

20.05.2024 6:30 2 мин. четене

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.