НАЧАЛО Други

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

При тази продажна цена на дела му се предполага, че Huobi би се оценила на около $3 милиарда.

Според наскоро публикуван доклад на Bloomberg, основателят на Huobi води преговори с финансисти за продажба на 60% от своя дял на потенциални купувачи. В доклада се посочва още, че сделката може да бъде финализирана по-късно този месец.

Позовавайки се на хора, запознати с въпроса, Bloomberg добави, че потенциалният списък с купувачи включва известни имена от крипто индустрията, включително Джъстин Сън, основател на криптовалутата Tron, както и главния изпълнителен директор на борсата FTX, Сам Банкман-Фрийд. В доклада се добавя също, че Банкман-Фрийд и Сън по-рано са установили разговори с Huobi относно придобиването на акции.

В допълнение към това, докладът споменава ZhenFund и Sequoia China като „съществуващи поддръжници“, които са били информирани за решението на Huobi на събранието на акционерите, проведено през юли. В доклада се посочва, че Ли търси оценка между 2 и 3 милиарда долара.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца


Говорител на Huobi разкри повече подробности по въпроса, като съобщи, че в момента Ли е в процес на провеждане на дискусия с няколко международни институции относно продажбата на дял, но отказа да предложи конкретни подробности относно сделката.

„Той се надява, че новите акционери ще бъдат по-мощни и изобретателни и че ще оценят марката Huobi и ще инвестират повече капитал и енергия, за да стимулират растежа на Huobi“, заяви говорителят в изявление, изпратено по електронната поща до Bloomberg.

Стартирала през 2013 г. в Китай, Huobi е една от водещите крипто борси, която последователно разширява работното си портфолио. Наскоро борсата придоби лиценз за работа и предлагане на услуги в Австралия, а по-рано придоби необходимите разрешения за работа в Нова Зеландия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене