НАЧАЛО Други

Основателят на Етериум благодари на общността на Shiba Inu

юли 23, 2022 17:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Етериум благодари на общността на Shiba Inu

Създателят на Етериум Виталик Бутерин е използвал част от подарените му токени Shiba Inu (SHIB), за да финансира докторантска стипендиантска програма.

Бутерин благодари на общността на Shiba Inu, че му е помогнала да осъществи мечтата си да създаде фонд за докторантски стипендии в подкрепа на изследванията в областта на „безопасното развитие и внедряване“ на изкуствения интелект.

Миналата година Бутерин получи като подарък 50% от общото предлагане на токени на Shiba Inu от анонимните разработчици на проекта, за да извади монетите от обращение. В отговор Бутерин унищожи 90% от тези токени, чиято стойност при пика на цените им надхвърляше $32.5 милиарда. 

По онова време Бутерин заяви, че не иска да бъде „локус на властта“, като държи такова количество SHIB. Въпреки това съоснователят на Етериум е използвал част от останалите токени, за да финансира нова докторантска стипендия, фокусирана върху екзистенциалната безопасност на изкуствения интелект. Бутерин обяви в Twitter първия випуск, който ще получи неговата стипендия, като заяви, че те ще работят, за да гарантират, че изкуствения интелект ще се превърне в „най-доброто, а не най-лошото нещо, което може да се случи на човечеството“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Милиардер предприемач споделя предупреждение за световната икономика

В последващ туит Бутерин също така отправи „големи благодарности“ към общността на Shiba Inu за това, че му е предоставила средствата, за да направи възможна стипендията му. 

В допълнение към финансирането на изследователската стипендия, Бутерин дари по-голямата част от 50-те трилиона SHIB на индийския COVID Crypto Relief Fund. По това време средствата бяха на стойност близо $1.2 милиарда. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене