НАЧАЛО Крипто Крими

Основателят на Celsius се опитва да избяга от държавата

27.06.2022 16:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Celsius се опитва да избяга от държавата

Основателят и главен изпълнителен директор на Celsius Алекс Машински се е опитал да напусне страната тази седмица, според туит на Майк Алфред, известен крипто инвеститор и анализатор.

Компанията Celsius, която към май тази година имаше над $8 милиарда клиентски дългове и $12 милиарда управлявани активи, обяви на 12 юни, че вече няма да позволява тегления от платформата си поради “екстремни пазарни условия”.


Мрежата на Celsius е замразила тегленията на клиенти дни по-късно, като Машински обещава, че парите са в безопасност. Анализаторът изтъкна и факта, че оттогава Машински не е говорил и средствата на клиентите все още са тайна. 


Според експерта Машински е бил готов да замине за Израел и е казал: За добро или лошо, сега всичко е в ръцете на адвокатите и няма намек, че платформата скоро ще върне средствата на потребителите.


Също така анализаторът смята, че ФБР вече са се свързали с Машински и той вероятно е бил арестуван, разпитан и след това освободен. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ‘Анонимните’ таргетират До Куон от Terra

Goldman Sachs търси финансиране от инвеститори в размер от $2 милиарда, за да закупи цифрови активи от криптозаемодателя Celsius. The Network LLC е наела експерти по преструктуриране от консултантската компания Alvarez & Marsal. 

Получаването на насоки относно вероятното подаване на молба за обявяване на несъстоятелност е основната цел на ангажирането на специалисти по преструктуриране.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Арестуваха американец, откраднал $1.3 милиона чрез измами и крипто схема

Томас Джон Сфрага, мъж от Ню Йорк, известен също като „Ти Джей Стоун“, се призна за виновен по обвинения в измама, която е ощетила жертвите с общо $1.3 милиона.

22.05.2024 12:30 1 мин. четене

Хакер е създал GALA токени за над $200 милиона след пробив на сигурността

Gala Games, популярен проект в пространството на Web3 игрите, претърпя сериозен пробив в сигурността на 20 май.

22.05.2024 1:00 2 мин. четене

Бум на измамните реклами в социалните мрежи, предупреждава създателя на Dogecoin

Били Маркъс, създателят на Dogecoin, известен като „Shibetoshi Nakamoto“, изрази загриженост във връзка с увеличаването на броя на измамните реклами в социалните медии и призова за по-силна защита на потребителите на криптовалути срещу измами и злонамерен софтуер.

21.05.2024 22:00 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.