НАЧАЛО Крипто Крими

Основателят на Celsius се опитва да избяга от държавата

юни 27, 2022 16:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Celsius се опитва да избяга от държавата

Основателят и главен изпълнителен директор на Celsius Алекс Машински се е опитал да напусне страната тази седмица, според туит на Майк Алфред, известен крипто инвеститор и анализатор.

Компанията Celsius, която към май тази година имаше над $8 милиарда клиентски дългове и $12 милиарда управлявани активи, обяви на 12 юни, че вече няма да позволява тегления от платформата си поради “екстремни пазарни условия”.


Мрежата на Celsius е замразила тегленията на клиенти дни по-късно, като Машински обещава, че парите са в безопасност. Анализаторът изтъкна и факта, че оттогава Машински не е говорил и средствата на клиентите все още са тайна. 


Според експерта Машински е бил готов да замине за Израел и е казал: За добро или лошо, сега всичко е в ръцете на адвокатите и няма намек, че платформата скоро ще върне средствата на потребителите.


Също така анализаторът смята, че ФБР вече са се свързали с Машински и той вероятно е бил арестуван, разпитан и след това освободен. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ‘Анонимните’ таргетират До Куон от Terra

Goldman Sachs търси финансиране от инвеститори в размер от $2 милиарда, за да закупи цифрови активи от криптозаемодателя Celsius. The Network LLC е наела експерти по преструктуриране от консултантската компания Alvarez & Marsal. 

Получаването на насоки относно вероятното подаване на молба за обявяване на несъстоятелност е основната цел на ангажирането на специалисти по преструктуриране.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене