НАЧАЛО Крипто Крими

Основателят на Celsius се опитва да избяга от държавата

юни 27, 2022 16:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Celsius се опитва да избяга от държавата

Основателят и главен изпълнителен директор на Celsius Алекс Машински се е опитал да напусне страната тази седмица, според туит на Майк Алфред, известен крипто инвеститор и анализатор.

Компанията Celsius, която към май тази година имаше над $8 милиарда клиентски дългове и $12 милиарда управлявани активи, обяви на 12 юни, че вече няма да позволява тегления от платформата си поради “екстремни пазарни условия”.


Мрежата на Celsius е замразила тегленията на клиенти дни по-късно, като Машински обещава, че парите са в безопасност. Анализаторът изтъкна и факта, че оттогава Машински не е говорил и средствата на клиентите все още са тайна. 


Според експерта Машински е бил готов да замине за Израел и е казал: За добро или лошо, сега всичко е в ръцете на адвокатите и няма намек, че платформата скоро ще върне средствата на потребителите.


Също така анализаторът смята, че ФБР вече са се свързали с Машински и той вероятно е бил арестуван, разпитан и след това освободен. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ‘Анонимните’ таргетират До Куон от Terra

Goldman Sachs търси финансиране от инвеститори в размер от $2 милиарда, за да закупи цифрови активи от криптозаемодателя Celsius. The Network LLC е наела експерти по преструктуриране от консултантската компания Alvarez & Marsal. 

Получаването на насоки относно вероятното подаване на молба за обявяване на несъстоятелност е основната цел на ангажирането на специалисти по преструктуриране.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Nexo разследвани от Бюрото за финансова защита на потребителите на САЩ

Nexo се разследва от Бюрото за финансова защита на потребителите (БФЗП) – агенция отговорна за защита на потребителите във финансовия сектор.

декември 7, 2022 15:06 1 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене