Home

Основателят на FTX въвлечен в поредния финансов скандал

06.07.2024 8:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на FTX въвлечен в поредния финансов скандал

Сам "SBF" Банкман-Фрийд, основател на несъществуващата крипто борса FTX, е въвлечен във финансов скандал, свързан със злоупотреба с активи на компанията на стойност над $100 милиона за политически дарения.

Неотдавнашни разкрития на The Wall Street Journal представиха имейли, които уличават семейството на Банкман-Фрийд в насочване на средства от клиентски сметки на FTX с цел политическо влияние върху изборите през 2022 г., което предизвика правен контрол.

Имейлите разкриват, че бащата на SBF, Джо Банкман, е давал съвети за финансовите стратегии за тези незаконни политически дарения.

Твърди се, че майката на Сам Банкман-Фрийд, Барбара Фрийд, и братът, Габриел Банкман-Фрийд, са насочвали средства към различни политически групи, като Барбара е подкрепяла прогресивни каузи, а Габриел е допринасял за усилията за предотвратяване на пандемии.

Дейвид Мейсън, бивш председател на Федералната избирателна комисия, цитира “сериозни доказателства” от имейлите, които показват, че Джо Банкман е бил наясно с потенциалните нарушения при финансирането на кампаниите. Въпреки тези констатации говорител на Джо Банкман отрича да е знаел за каквито и да било нарушения.

Във връзка с това бившият изпълнителен директор на FTX Райън Саламе бе осъден на 7.5 години затвор за обвинения, включващи управление на нелицензиран бизнес за парични преводи и измами с финансирането на кампании. Случаят на Саламе допълва правните проблеми около FTX, след като други бивши директори Каролин Елисън и Нишад Синг се признаха за виновни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

ФБР разкри измамна крипто схема на стойност $2.5 милиона

ФБР и Кралската полиция на Тайланд разкриха „pig butchering“ схема, при която жертвите от САЩ са били измамени с над $2.5 милиона долара под формата на Tether (USDT).

18.07.2024 14:30 1мин. четене

Някой се опитва да разбие акаунтите на потребителите на Mt. Gox

На фона на продължаващото изплащане на дължимите средства на пострадалите потребители при хака на Mt.Gox, бяха регистрирани опити за неоторизиран достъп до сметките им.

18.07.2024 12:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.