Home

Осъдиха управител на крипто хедж фонд да плати $84 милиона на инвеститорите

05.07.2024 15:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Осъдиха управител на крипто хедж фонд да плати $84 милиона на инвеститорите

Федералният съд на САЩ нареди на Сам Иккурти, собственик на измамен крипто хедж фонд, да изплати близо $84 милиона на инвеститорите, подведени от неговата Понци схема.

Окръжният съд на Илинойс се произнесе срещу Иккурти и неговите фирми, налагайки глоба в размер на $83,757,249 и обезщетение от $36,967,285.

Иккурти е управлявал дружества, сред които Jafia LLC, Ikkurty Capital, Rose City фондът и Seneca Ventures. Той е обещавал на инвеститорите висока възвръщаемост, като например 15% годишен доход от PoS добив и потенциална печалба до 2,708% от инвестиция от $100.

Съдът установи, че той не е успял да достави никакви нетни печалби, като вместо това е управлявал система, която преразпределя средства от нови инвеститори към предишни, наподобявайки Понци схема.

През 2022 г. Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) повдигна обвинение на Иккурти за това, че е управлявал измама.

Подсъдимият твърди, че не е бил под регулацията на CFTC или под контрола на съдебната власт, но съдът потвърди правомощията си, заявявайки, че има юрисдикция по федерален въпрос съгласно Закона за стоковите борси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Основателят на Bitzlato е освободен след изтърпяно наказание за крипто престъпления

Основателят на закритата крипто борса Bitzlato е освободен след излежаване на 18-месечен затвор.

19.07.2024 20:00 1мин. четене

Ето кой може да стои зад последната хакерска атака на WazirX

Индийската крипто борса WazirX съобщи за значителен пробив в сигурността и обяви, че в момента разследва инцидента, който е довел до временно спиране на тегленията на индийски рупии (INR) и криптовалути.

19.07.2024 12:30 1мин. четене

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.