НАЧАЛО Крипто Крими

Основателят на Terra може да бъде изправен пред 40 години затвор

май 8, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Terra може да бъде изправен пред 40 години затвор

Тъй като съоснователят на Terra, До Куон, е обвинен в множество държави, южнокорейските прокурори са решени да го преследват в рамките на своята юрисдикция, за да осигурят справедливост за жертвите.

В интервю за “Wall Street Journal” главният прокурор по делото Дан Сунг-Хан изрази убеждението си, че най-подходящото място за провеждане на съдебния процес е Южна Корея, тъй като тя ще предостави най-голям шанс за справедливост на засегнатите инвеститори.

Силни доказателства и местни връзки

Прокурорът подчерта, че по-голямата част от доказателствата и ключовите лица, свързани с До Куон, са свързани с Terraform Labs и се намират в Южна Корея. Освен това прокурорът подчерта, че повечето от престъпните дейности са извършени в рамките на страната.

Той заяви:

Събрахме значително количество доказателства, свързани с делото TerraUSD, включително информация, която трудно би могла да бъде получена в Съединените щати.

Дан предположи още, че регулаторните органи на САЩ вероятно ще си сътрудничат с колегите си в Южна Корея.

Тези събития се случат на фона на потенциален спор за екстрадиция между Съединените щати и Южна Корея. И двете държави са повдигнали наказателни обвинения срещу криптовалутния предприемач за участието му в срива на стабилната монета Terra UST.

Възможност за дълъг срок на лишаване от свобода за Куон

Дан заяви, че ако бъде осъден, Куон потенциално може да получи най-дългата присъда за финансово престъпление в Южна Корея. Това означава, че основателят на Terra може да бъде осъден на присъда, надвишаваща 40-годишния затвор, наложен през 2022 г. на лицата, отговорни за делото за измама на Optimus Asset Management.

Междувременно южнокорейските прокурори официално повдигнаха обвинения на седем лица по различни обвинения, включително за нарушения на закона за капиталовите пазари и измами. Сред обвиняемите са Даниел Шин, съосновател на Terraform Labs, и други ръководители.

Понастоящем Куон се намира в ареста в Черна гора, където срещу него са повдигнати обвинения, свързани с пътуване с подправени документи. Той обаче ще бъде изправен пред идентични обвинения, ако Южна Корея успее да го екстрадира.

Въпреки това всички процедури по екстрадиция ще трябва да изчакат, докато приключи съдебният процес в Черна гора. Продължителността на този процес остава несигурна, тъй като Куон потенциално може да подаде жалба.

Междувременно експертите смятат, че Южна Корея има добри шансове да осигури екстрадицията на Куон, като се има предвид, че тя има договор за екстрадиция с Черна гора – договор, който и двете държави са подписали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Убийството на Къро и какво общо има с Ружа Игнатова?

Български мафиот, известен като “Къро” или Красимир Каменов, бе открит мъртъв заедно със съпругата си и още двама души в Кейптаун на 25 май.

юни 7, 2023 7:00 2 мин. четене

Крипто измамник получи присъда от шест години затвор

Федералните прокурори на САЩ постигнаха желания резултат по делото на Реджиналд Фаулър, тъй като нюйоркски съдия постанови присъда от приблизително шест години затвор за осъденото лице, замесено в крипто измама.

юни 6, 2023 21:29 2 мин. четене

До Куон е пуснат под гаранция след ареста си в Черна гора

До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора, след като искането му за освобождаване под гаранция в размер на около $427,900 (€400,000) беше одобрено.

юни 6, 2023 12:00 2 мин. четене

Неадекватната реакция на Катар срещу прането на пари с криптовалути предизвика критики

Реакцията на Катар по отношение на изпирането на пари чрез криптовалути и финансирането на тероризма получи критики от Специалната група за финансови действия (“FTAF”).

юни 5, 2023 15:21 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.