НАЧАЛО Финтех

Основателят на Ripple купува AI чипове за $500 милиона

ноември 1, 2023 20:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Ripple купува AI чипове за $500 милиона

Джед Маккейлъб, съосновател на блокчейн стартъпите Stellar, Ripple и Mt. Gox, както и на аерокосмическата компания Vast, стартира нестопанска организация 501(c)(3).

Тази нестопанска организация е придобила 24,000 графични процесора Nvidia H100, оценени на около половин милиард долара, за да създаде центрове за данни, които ще предоставят изчислителен капацитет на AI проекти. Този клъстер от графични процесори е един от най-големите в света.

Ерик Парк, главен изпълнителен директор на Voltage Park, новосъздадената организация, която отговаря за управлението на центровете за данни, заяви, че целта е да се предостави достъп на стартиращи предприятия, мащабни предприятия и научноизследователски организации, които са изправени пред пречки в това пространство поради ограничителни договори и недостиг на графични процесори.

Много компании разчитат в голяма степен на хардуер, базиран на GPU, особено за обучение на генеративни AI модели като ChatGPT и Stable Diffusion. Съществува обаче недостиг на тези чипове. Microsoft предупреди за сериозен недостиг на сървърен хардуер за AI сектора, което може да доведе до прекъсване на услугите.

Съобщава се още, че някои от най-ефективните AI карти на Nvidia са разпродадени до 2024 г.

Основният фокус на Voltage Park ще бъде осигуряването на инфраструктура за обучение по машинно обучение, като мисията на компанията е да разшири достъпа до машинно обучение за по-широка аудитория.

Засега пълният клъстер на Voltage Park все още не е онлайн, но след като заработи, ще бъде достъпен в Тексас, Вирджиния и Вашингтон. Значителна част от капацитета ще бъде запазена за стартиращи компании и разработчици в ранен етап на развитие, с възможности за краткосрочни наеми и почасово таксуване.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Италия и Южна Корея влизат в партньорство за CBDC

Италианската централна банка Banca d’Italia разкри на 5 декември сътрудничеството си с южнокорейската Bank of Korea според официалните им комуникационни канали.

декември 7, 2023 20:10 1 мин. четене

Societe Generale стартира базирана на еврото стабилна монета

Третата по големина банка във Франция – Societe Generale – планира да пусне стабилна монета EUR CoinVertible (EURCV) на базираната в Люксембург крипто борса Bitstamp.

декември 7, 2023 16:00 2 мин. четене

Coinbase добавя нова услуга за парични преводи

Coinbase, базиранa в САЩ крипто борса, въвежда нова услуга, която позволява на потребителите да прехвърлят средства чрез различни широко използвани комуникационни платформи без никакви такси.

декември 6, 2023 15:00 1 мин. четене

Южна Корея напредва значително с разработването на CBDC

Южнокорейската централна банка (Bank of Korea, BOK) стартира цялостна пилотна програма, посветена на тема дигитална валута на централната банка (CBDC).

ноември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.