НАЧАЛО Биткойн

Основателят на Twitter с нов Биткойн проект

март 4, 2023 14:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Twitter с нов Биткойн проект

Block, подразделението на финансовата компания на Джак Дорси, което се занимава с Биткойн, обяви нов проект, наречен "c=".

Целта на инициативата е да направи плащанията чрез Lightning Network по-ефективни и достъпни.

Lightning Network (LN или светкавичната мрежа) е протокол от второ ниво, изграден върху Биткойн, който дава възможност за бързи и евтини плащания с помощта на водещата световна криптовалута.

Новата структура ще предоставя инструменти и услуги, които свързват хората с LN, която е известна с ниската си ликвидност и неефективното маршрутизиране на плащанията.

Като си партнира с портфейли, бизнеси и възли на мрежата, c= има за цел да реши тези проблеми и да направи по-лесно и по-надеждно за потребителите изпращането и получаването на плащания.

Според говорител на c=:

Lightning е огромен – бързите и евтини плащания с Биткойн са бъдещето, а ние изграждаме инфраструктурата, за да бъдем част от него.

Едно нещо е ясно за Lightning – тя не е лесна. Ликвидността от надеждни възли може да бъде трудно достъпна, когато ви е необходима, което затруднява плащанията. Искаме да направим изпращането и получаването на плащания чрез Lightning лесно и надеждно.

Съобщението идва в момент, когато транзакциите с LN нарастват до исторически максимум, като капацитетът на мрежата вече е 5,426 BTC, според системата за търсене и анализ на Lightning Network 1ML.

Като част от усилията си в подкрепа на Lightning Network, c= си партнира с екипа на Spiral, разработчик на софтуер за маршрутизиращи възли, за създаването на маршрутизиращ възел, който ще направи Lightning транзакциите по-лесни и по-надеждни за бизнеса и физическите лица.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на токен, подкрепен от Coinbase се изстреля след тези съобщения


Предлагайки по-рационализирано и удобно за ползване преживяване за потребителите на услугата, c= се надява да играе водеща роля в растежа и развитието на Lightning Network, която мнозина смятат за ключов компонент на бъдещето на Биткойн и плащанията с криптовалути.

Тъй като Lightning Network продължава да набира популярност и инвестиции, предстои да видим как c= и другите участници в пространството ще допринесат за продължаващото развитие и успех на мрежата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: По-голямата част от притежателите BTC са на печалба

Биткойн демонстрира своята сила по време на продължаващата финансова криза, която засегна банковия сектор. Въпреки неотдавнашното забавянето, повечето притежатели на Биткойн сега реализират печалба.

март 22, 2023 21:00 2 мин. четене

Какво може да се случи с Биткойн след решението на Фед относно лихвените проценти?

Биткойн трейдърите и инвеститорите очакват с нетърпение съобщението на Федералния резерв (Фед) относно лихвените проценти, което се очаква да окаже значително влияние върху крипто пазара.

март 22, 2023 16:00 3 мин. четене

Биткойн: Пазарът може да е свръхкупен – какво следва?

Стрелката на индекса на страха и алчността (Crypto Fear and Greed Index), инструмент за измерване на пазарните настроения към криптовалутите, се повиши до нов връх, който не е достиган от ноември 2021 г. – когато Биткойн достигна $69,000.

март 22, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене