НАЧАЛО Други

Основателят на Ripple стартира авиокосмическа корпорация

14.09.2022 16:09 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Ripple стартира авиокосмическа корпорация

На 12 септември Джед Маккалеб, един от съоснователите на Ripple, обяви старта на новото си космическо предприятие Vast. Амбициите на компанията включват изграждането на "човешко жилище в космоса".

Според бившия главен технологичен директор, Маккейлъб иска да използва уменията си, за да направи възможен достъпа на хората до “невероятно количество ресурси” и да “даде възможност за бъдеще, в което милиони хора живеят в цялата Слънчева система”, както се казва в публикация.

Блокчейн пионерът и технологичен предприемач основава стартъпа за обитаване на космоса през 2021 г. и ще отговаря за изграждането на първата космическа станция с изкуствена гравитация. Това по същество ще направи възможно хората да живеят и работят в космоса.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Ripple са продали XRP на стойност $409 милиона през Q2


Маккейлъб добави:

Слънчевата система разполага с невероятно количество ресурси. Ако имаме достъп до тези ресурси, нашата цивилизация би могла да се развива и процъфтява, като същевременно запази планетата си. След като големи групи хора могат да живеят в космоса, ще можем да създадем промишлеността и инфраструктурата, необходими за достъп до тези ресурси в голям мащаб.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто платформата ByBit отрича слуховете за несъстоятелност

Слуховете за несъстоятелността на Bybit предизвикаха паника в крипто общността, предизвикана от грешка в платформата за ончейн анализи на Arkham.

23.05.2024 23:00 2 мин. четене

Икономиката на ОАЕ отбеляза ръст от 4.3% за последното тримесечие на 2023 година

По предварителни данни на правителството икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е разширила с 4.3% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2023 г., като икономическият растеж, който не е свързан с петрола, значително изпреварва общия БВП.

23.05.2024 22:30 1 мин. четене

Binance разкри второто раздаване на токени от своя Megadrop – какво трябва да знаем

Binance раздвижва света на криптовалутите с въвеждането на втория проект в иновативната си airdrop платформа – Binance Megadrop.

23.05.2024 21:30 2 мин. четене

Петрол: Прогноза за цената на Брент в краткосрочен план

В неотдавнашен анализ брокерската компания Emkay прогнозира, че цените на петрола сорт “Брент” ще се колебаят между $83 и $92 за барел в краткосрочен план, в очакване на допълнителна оценка.

23.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.