НАЧАЛО Други

Основателят на Етериум критикува меме криптовалутите

06.06.2024 0:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Етериум критикува меме криптовалутите

Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, изрази недоволство от скорошното разпространение на меме монети, с участието на известни личности.

Той смята, че основната цел на всеки проект трябва да бъде фокусирана върху идеята, че дори въпросните токени в крайна сметка да загубят стойността си, участниците все пак трябва да се чувстват доволни и удовлетворени.

В публикация, споделена на 5 юни, Бутерин подчерта, че финансиализацията на активи е оправдана само ако служи на цел, която добавя стойност за обществото.

Това може да включва инициативи като подобряване на здравеопазването, подкрепа за разработването на софтуер с отворен код и насърчаване на творчеството в изкуството.

Забележките на Бутерин бяха предизвикани от дискусиите относно потенциалното въздействие на токена Mother Iggy Azalea (MOTHER) на Иги Азалия, за който някои предполагат, че може да оглави настоящата вълна от експерименти на знаменитости в криптовалутното пространство.

Токените на знаменитости са дигитални активи, подкрепени от известни личности. Те се възползват от популярността на дадено лице, за да привлекат интерес и инвестиции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовите пазари в Европа, САЩ и Азия – какво трябва да знаем

Европейските акции се повишиха заедно с азиатските, водени от ралито на големите американски технологични компании, което тласна Уолстрийт до нов рекорд.

18.06.2024 14:30 2 мин. четене

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

18.06.2024 12:00 1 мин. четене

Прогноза за акциите на Microsoft за следващите 12 месеца

Когато разглеждаме гигантите в сектора на технологиите, Microsoft (MSFT) често е първата компания, която ни идва на ум.

18.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.