НАЧАЛО Алткойни

Още една стабилна монета падна под $1, пораждайки съмнения за сигурността

19.01.2024 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една стабилна монета падна под $1, пораждайки съмнения за сигурността

По данни на CoinMarketCap цената на TUSD се понижи до приблизително $0.97 през нощта, като към момента на писане на статията стойността на монетата леко се е възстановила до $0.988.

Нестабилността в цената на TUSD се появи на 15 януари, когато търговци продадоха TUSD на стойност над $300 милиона за USDT в Binance.

Данните за търговията на Binance разкриват, че през последните пет дни TUSD е претърпяла нетни изходящи потоци на обща стойност $279 милиона, въпреки някои неотдавнашни покупки.

Причината за значителната разпродажба на TUSD остава неясна, но спекулациите я свързват с неотдавнашния експлойт на стойност $100 милиона на Poloniex, борса, свързана с Джъстин Сън.

При анализа на стабилните монети Карлос Меркадо, специалист по данни във Flipside Crypto, подчерта важността на наблюдението на пазарната капитализация на стабилната монета спрямо ликвидността на неговото обезпечение, независимо дали на веригата чрез децентрализирани борси или извън нея чрез централизирани борси или банки.

Въпреки че Меркадо признава несигурността относно структурата на TrueUSD, той предполага, че разчитането на ликвидност извън веригата може да е подкопало доверието в токена, като подчертава необходимостта от достатъчна подкрепа за възстановяване на доверието.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Топ 3 най-добре представили се криптовалути за изминалата седмица

Пейзажът на криптовалутите претърпя бурна активност миналата седмица, като Биткойн (BTC) открадна светлината на прожекторите, достигайки впечатляващ връх от $52,945.

26.02.2024 9:00 2 мин. четене

Защо трейдърите търгуват със Solana (SOL) и Arbitrum (ARB), но държат тази нова меме монета

Въпреки че Solana и Arbitrum попаднаха в заглавията на вестниците през последния месец, тяхната възвръщаемост беше изключително разнопосочна.

26.02.2024 8:14 3 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Мрежата на Polygon продължава да се разраства – какво се случва с цената на MATIC?

Мрежата Polygon (MATIC) наскоро достигна значителен етап в броя на адресите си. Въпреки този скок, реагираха ли пропорционално обемът на транзакциите и MATIC?

25.02.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.