НАЧАЛО Крипто Крими

Общо $126 милиона откраднати от Poloniex – предложена е 5% награда за възстановяване на средствата

ноември 11, 2023 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Общо $126 милиона откраднати от Poloniex – предложена е 5% награда за възстановяване на средствата

Джъстин Сън, който наскоро купи Poloniex, глобален обмен на дигитални активи, се сблъска със значителен неуспех, когато хакери отмъкнаха активи за над $100 милиона.

Реагирайки на инцидента на 10 ноември, Сън се обърна към социалните медии, по-конкретно към X (Twitter), за да отправи молба за връщане на средствата. В опит да стимулира сътрудничеството, той предложи 5% награда на хакерите, ако върнат активите в рамките на седем дни.

Сън посочи три портфейла –ETH, TRX и BTC – където да бъдат изпратени средствата, като предупреди за потенциални правни последици, ако предложението бъде пренебрегнато.

Освен това Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на Binance, отговори на хакването на Poloniex, като изрази надежда за бързо разрешаване на проблема. Той обеща съдействие, ако някое от откраднатите средства намери път към Binance – голяма световна борса за криптовалути.

Първоначалните съобщения сочеха загуба от $100 милиона за Poloniex, но по-късно тази цифра нарасна до $126 милиона. Пробивът в сигурността е настъпил в портфейл, идентифициран като Poloniex 4 в Etherscan, като е включвал приблизително 357 транзакции.

По-специално, хакерите са използвали откраднатите средства за изкуствено завишаване на стойността на TRX, родния токен на блокчейна Tron, свързан с Джъстин Сън.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.