НАЧАЛО Биткойн

Още един инвестиционен гигант подаде заявление за Биткойн ETF

септември 13, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още един инвестиционен гигант подаде заявление за Биткойн ETF

Franklin Templeton привлече значително внимание на крипто пазара, като обяви плана си да пусне спот Биткойн ETF. Тази известна компания, която управлява активи на стойност близо $1.5 трилиона, разкри намеренията си в неотдавнашно подадено заявление до Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

Въпреки че конкретният тикър за този финансов продукт не е разкрит, този ход носи съществени последици за крипто индустрията.

Това решение заслужава да се отбележи, като се има предвид предишното нежелание на Franklin Templeton да се впусне в крипто борсово търгуваните фондове (ETF). Стратегическият ход на компанията я изравнява с лидери в бранша като BlackRock и Fidelity, които също очакват потенциалното одобрение от SEC на спот Биткойн ETF. Такъв финансов продукт би предложил на масовите инвеститори удобен начин да включат Биткойн в диверсифицираните си портфейли.

Franklin Spot Bitcoin ETF, както е посочено в документацията на SEC, има за цел да отразява представянето на цената на Биткойн. Този ангажимент е подкрепен от физическа подкрепа от BTC, която ще бъде наблюдавана от Coinbase Custody Trust Company, действаща като попечител на фонда.

Въпреки че Franklin Templeton не разкри допълнителни подробности извън подадената информация, последиците от това развитие са мащабни. Различни финансови субекти, включително Ark Invest и 21Shares, също изразиха интерес към спот ETF за Биткойн. Въпреки техните усилия, Комисията по ценните книжа и фондовите борси в миналото е била предпазлива и е отхвърляла всички подобни предложения.

Изглежда обаче, че има промяна в настроенията. Grayscale наскоро постигна победа срещу SEC в Апелативния съд на окръг Колумбия, като разкритикува аргументите на регулатора за предишните откази.

Тези събития накараха експертите да повишат вероятността за одобрение на спот Биткойн ETF до 75% до края на 2023 г. С утвърдената репутация на Franklin Templeton това ново начинание може да послужи като катализатор за масовото приемане на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

MicroStrategy продава собствените си акции за да купи Биткойн за близо $150 милиона

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро обяви придобиването на 5,445 Биткойн (BTC) токена на средна цена от $27,053.

септември 26, 2023 6:00 2 мин. четене

Събужда ли се Биткойн и ще започне ли бичи пазар?

През последните няколко дни Биткойн остана в тесен търговски диапазон, въпреки че S&P 500 отбеляза четиридневен спад.

септември 25, 2023 14:00 2 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Ето кой е най-големият притежател на Биткойн в света

Coinbase, виден играч във финансовата индустрия, се откроява като една от водещите структури, участващи в операции с криптовалути.

септември 25, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.