НАЧАЛО Алткойни

Още 5 банки и финтех компании ще използват XRP

януари 9, 2019 17:25 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още 5 банки и финтех компании ще използват XRP

Ripple обявиха, че общо 13 финансови институции се присъединяват към RippleNet, ставайки общо над 200.

От тях пет ще използват криптовалутата XRP за ликвидност. Институциите, посочени в прессъобщението са: JNFX, SendFriend, Transpaygo, FTCS и Euro Exim Bank. Докато те ще използват XRP за достъп до ликвидност при поискване, останалите 8 ги няма.

Каушик Пунджани, директор на Euro Exim Bank, заяви за партньорството:

Като лидер в решенията за търговско финансиране на глобалните корпорации и финтех компании, ние сме на разположение, за да предлагаме нови платежни канали и начини за извличане на ликвидност. Нашите клиенти – големи корпорации или отделни индивиди – в миналото са били ограничавани да получават подходящи средства или да уреждат сделки по икономически ефективен и навременен начин. Работейки съвместно с Ripple и избрани партньори, ние проектирахме, тествахме и прилагаме xCurrent и xRapid в рекордно кратко време и очакваме с нетърпение ползите, които ще доведат нашите клиенти.

Значително е, че повечето компании, добавени към RippleNet, няма да използват XRP за ликвидност. Те ще използват сетълмент слоя на RippleNet – корпоративния блокчейн на Ripple – и мрежата от други институции за трансгранични плащания. Трябва да се отбележи, че BBVA отпуска заеми на Porsche и направи огромни мигновени международни трансфери, използвайки технологичния пакет на Ripple.

Цената на Ripple е стабилна донякъде

RippleNet и xRapid са основните предложения на Ripple за финансовия свят. RippleNet позволява на банките да работят с други участници в мрежата по начин, който значително намалява разходите, докато xRapid осигурява ликвидност незабавно чрез XRP.

Цената на Ripplе остава около $0.37 за 24-часовия период.

Все още на сериозна дистанция от най-високите си стойности, които бяха повече от $3 за XRP, но въпреки това Ripple непрекъснато развива своите технологични и бизнес отношения, за да увеличи стойността на мрежата на криптовалутата. Интересът към Ripple нараства, независимо от пазарните показатели. Разбира се, едно нещо, което подтиска цената на XRP е относителната пълнота на неговите токени.

Брад Гарлингхаус заяви за новите допълнения към RippleNet:

През 2018-та близо 100 финансови институции се присъединиха към RippleNet и сега подписваме двa – понякога три – нови клиенти на седмица. През миналата година също се наблюдаваше увеличение с 350% на клиентите, изпращащи плащания на живо и започваме да виждаме повече клиенти да използват XRP за ликвидност при поискване. В крайна сметка, нашата цел е да гарантираме, че нашите клиенти могат да предоставят отлични и ефективни трансгранични плащания за своите клиенти, където и да са в света.


В действителност, позитивността около XRP се увеличава, тъй като все повече правителствена регулация навлиза в крипто пазарите. Най-важното е, че се стреми да бъде криптовалута, която отговаря на нормативните изисквания. С други думи, XRP е нормативно съобразен, за да може да е в добри отношения с банките. Банките и финансовите институции са неговият целеви пазар.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини