НАЧАЛО Регулации

Още 2 банки от Великобритания се присъединяват към забраната, свързана с крипто

март 4, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още 2 банки от Великобритания се присъединяват към забраната, свързана с крипто

Неотдавна HSBC и Nationwide Building Society в Обединеното кралство забраниха на клиентите си да купуват криптовалути след предупреждение от британския регулаторен oрган за финансово поведение (FCA) за високорисковия характер на крипто инвестициите.

HSBC обяви, че не разрешава на клиентите си да използват кредитните си карти за закупуване на криптовалути от миналия месец, позовавайки се на финансовите рискове.

Междувременно Nationwide съобщи, че е изпратила имейл на клиентите си, за да им съобщи, че не могат да използват кредитните си карти за закупуване на криптовалути.

Криптовалутите се свързват с пране на пари, трафик на наркотици и финансиране на тероризма, а сигурността на борсите и портфейлите за криптовалути също е сериозен проблем.

Криптовалутния пазар се характеризира с висока волатилност, която може да доведе до значителни печалби или загуби за инвеститорите. Липсата на регулация в сектора също е повод за безпокойство, тъй като може да доведе до измами и незаконни дейности.

Приемането и използването на криптовалутите все още е ограничено, което прави стойността им обект на спекулации, а не на реално използване. В резултат на това много финансови институции гледат по различен начин на криптоактивите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Дългоочаквана актуализация отложена за април


Някои ги разглеждат като заплаха за бизнеса си, докато други проучват възможностите да ги използват за подобряване на операциите и услугите си.

Въпреки неотдавнашната забрана на HSBC за покупки на криптовалути, банката е подала заявление за права върху търговски марки за различни продукти, свързани с дигитални валути и такива за метавселена. Освен това банката вече е част от метавселената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Още 2 банки от Великобритания се присъединяват към забраната, свързана с крипто”
  1. Иванов,

    HSBC ,..точно пък ТЕ , най-мафиотската и със съмнителен произход на капиталът си “банка” ..
    Крадецът вика “Дръжте крадеца” . Това е “нагло” лицемерие !

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене

“Криптовалутите нямат фундаментална стойност”, твърди доклад на администрацията на Байдън

Администрацията на Байдън наскоро публикува икономически доклад, в който подробно се разглеждат Биткойн и криптоактивите.

март 23, 2023 11:00 2 мин. четене

Подходът на SEC подкосява иновациите, твърди директорът на SkyBridge Capital

САЩ се нуждаят от повече инициативи в подкрепа на крипто, за да балансират регулаторните правомощия на SEC – изпълнителен директор на SkyBridge Capital.

март 23, 2023 8:00 2 мин. четене

САЩ изследват мерки срещу потенциално разрастване на банковата криза

Горната граница на депозитното застраховане в рамките на FDIC е $250,000, но неотдавнашните банкови сривове доведоха до дискусии за увеличаване на тази сума.

март 22, 2023 17:00 2 мин. четене