НАЧАЛО Регулации

Още 2 банки от Великобритания се присъединяват към забраната, свързана с крипто

04.03.2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още 2 банки от Великобритания се присъединяват към забраната, свързана с крипто

Неотдавна HSBC и Nationwide Building Society в Обединеното кралство забраниха на клиентите си да купуват криптовалути след предупреждение от британския регулаторен oрган за финансово поведение (FCA) за високорисковия характер на крипто инвестициите.

HSBC обяви, че не разрешава на клиентите си да използват кредитните си карти за закупуване на криптовалути от миналия месец, позовавайки се на финансовите рискове.

Междувременно Nationwide съобщи, че е изпратила имейл на клиентите си, за да им съобщи, че не могат да използват кредитните си карти за закупуване на криптовалути.

Криптовалутите се свързват с пране на пари, трафик на наркотици и финансиране на тероризма, а сигурността на борсите и портфейлите за криптовалути също е сериозен проблем.

Криптовалутния пазар се характеризира с висока волатилност, която може да доведе до значителни печалби или загуби за инвеститорите. Липсата на регулация в сектора също е повод за безпокойство, тъй като може да доведе до измами и незаконни дейности.

Приемането и използването на криптовалутите все още е ограничено, което прави стойността им обект на спекулации, а не на реално използване. В резултат на това много финансови институции гледат по различен начин на криптоактивите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Дългоочаквана актуализация отложена за април


Някои ги разглеждат като заплаха за бизнеса си, докато други проучват възможностите да ги използват за подобряване на операциите и услугите си.

Въпреки неотдавнашната забрана на HSBC за покупки на криптовалути, банката е подала заявление за права върху търговски марки за различни продукти, свързани с дигитални валути и такива за метавселена. Освен това банката вече е част от метавселената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Индия глоби крипто борсата Binance с $2.25 милиона

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) наложи глоба на крипто борсата Binance в размер на 188.2 млн. рупии ($2.25 милиона) за предоставяне на услуги на индийски клиенти, без да са спазени разпоредбите на страната за борба с прането на пари (AML).

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

Бразилия въвежда нови регулации за чуждестранните крипто бизнеси

Бразилия е проактивна в приемането на криптовалутите и световните крипто пазари, като на големите борси Binance, Coinbase, OKX и KuCoin се обръща по-сериозно внимание.

20.06.2024 8:30 2 мин. четене

Южна Корея затяга мерките за крипто борсите

Южна Корея може да повлияе на множество криптовалути с новите си разпоредби за дигиталните активи.

19.06.2024 12:00 1 мин. четене

Огромен интерес на централните банки към CBDC според проучваме на БМР

Въпреки че Камарата на представителите на САЩ реши да приеме закон, който да забрани на Федералния резерв да емитира дигитална валута на централната банка (CBDC), глобалният интерес към тези валути продължава да расте.

16.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Още 2 банки от Великобритания се присъединяват към забраната, свързана с крипто”
  1. Иванов,

    HSBC ,..точно пък ТЕ , най-мафиотската и със съмнителен произход на капиталът си “банка” ..
    Крадецът вика “Дръжте крадеца” . Това е “нагло” лицемерие !

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.