НАЧАЛО Алткойни

Етериум: Дългоочаквана актуализация отложена за април

март 3, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Дългоочаквана актуализация отложена за април

Разработчиците на Етериум планираха следващия голям ъпгрейд, който да позволи изтеглянето на стейкнатите ETH, да бъде в края на март, но сега този стремеж изглежда леко оптимистичен.

Последната консенсусна оценка между екипите на разработчиците на Етериум беше ъпгрейдът Shanghai Capella да бъде внедрен в тестовата мрежа Goerli на 14 март.

Все още не е определена конкретна дата за евентуален хард форк на основната мрежа, но последващите ефекти върху съгласувания график вероятно ще доведат до окончателното разгръщане на Shanghai до около месец след това, казаха разработчиците.

Това означава, че инвеститорите със заложени ETH ще трябва да изчакат малко повече, за да ги изтеглят.

В разговора на All Core Devs в четвъртък бяха отбелязани няколко незначителни проблема, открити след успешното обновяване на тестовата мрежа на Sepolia, което приключи по-рано тази седмица, но не се очаква нито един от тях да окаже неблагоприятно въздействие върху бъдещите имплементации на Shanghai.

След това участниците в разговора се спряха на планирането на целевата дата за Goerli, последната тестова мрежа, и се съгласиха да се насочат към епоха 162304, която трябва да настъпи приблизително в 11:25 ч. (българско време) на 14 март.

В рамките на следващите пет дни ще бъдат необходими консенсусни версии на софтуерa, за да се подготви тестът за обновяване. Никой от разработчиците не се противопостави на спазването на този краен срок и предпочете да види Goerli тестван доста преди критичния хард форк на основната мрежа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може да се срине с над 50%, твърди Б. Коуен


“За основната мрежа обикновено искаме да дадем на хората поне две седмици след обявяването”, каза Тим Бейко, координаторът на проекта. “Така че представете си, че Goerli се случи на 14-ти, всичко върви добре, на 16-ти се съгласяваме да продължим напред с основната мрежа – мисля, че най-рано това ни поставя в първата седмица на април.”

Други разработчици в разговора посочиха, че втората седмица на април е по-вероятна.

Обновленията на Етериум често са били планирани и след това отлагани – най-вече Merge (т.нар. сливане) – тъй като заинтересованите страни, участващи в процеса, обикновено са щастливи да възприемат предпазлив подход, вместо да бързат.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Coinbase ще листне ARB преди airdrop събитието, наред с други големи борси

Coinbase, водеща криптоборса в САЩ, включи ARB към списъка си с предлагани токени, криптоактив създаден от решението за мащабиране на Етериум (ETH) – Arbitrum.

март 22, 2023 15:04 1 мин. четене

Цената на XRP скочи с над 20% – ето защо

Цената на XRP отбеляза значителен скок, което може да означава, че продължаващият правен спор между Ripple и Комисията за ценни книжа и борси (SEC) може скоро да приключи.

март 22, 2023 10:00 2 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене

Виталик Бутерин разкри каква стратегия използва, за да запази токените си в безопасност

Виталик Бутерин, основател на Етериум (ETH) и милиардер, наскоро сподели предпочитания от него метод за самостоятелно попечителство на криптовалута.

март 21, 2023 9:00 2 мин. четене