НАЧАЛО Биткойн

Оптимизъм за цената на Биткойн, въпреки състоянието на пазара

декември 16, 2022 13:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Оптимизъм за цената на Биткойн, въпреки състоянието на пазара

Годишният спад на Биткойн (BTC) остави множество притежатели с нереализирани загуби, включително дългосрочни притежатели (LTH), които държат монетата от поне шест месеца.

Въпреки това, според данни на Glassnode, тази група инвеститори остава бичи настроена към водещия дигитален актив.

Според данните на Glassnode кохортата държи рекордно високо количество Биткойн -13.8 милиона. Групата се счита и за „умни пари“ в екосистемата на Биткойн, тъй като те обикновено акумулират по време на мечи пазари и продават по време на възход.

Дългосрочните инвеститори добавиха около 1 милион BTC към своите притежания през ноември. Това беше така, защото сривът на LUNA през май предизвика значителен спад в цената, който позволи на търговците да акумулират актива. Тези, които купиха Биткойн по онова време, сега са част от тази кохорта, тъй като са държали през последните шест месеца.

Пик на дългосрочни притежатели въпреки капитулацията през ноември

Междувременно неотдавнашният срив на FTX доведе до незначителна капитулация сред дългосрочните притежатели (LTH), което доведе до лек спад на предлагането им в началото на ноември. Въпреки това графиката с данни на Glassnode по-долу показва, че предлагането на дългосрочните държатели все още е на рекордно високо ниво.

За мнозина това е оптимистично, тъй като инвеститорите не капитулират. Ark Investment споделя това мнение, тъй като според компанията данните показват „дългосрочния фокус и високата убеденост на кохортата, въпреки последните събития“.

6 милиона BTC, държани на загуба от дългосрочни притежатели

Данните на Glassnode сочат, че дългосрочните притежатели може би държат своите монети, защото са изправени пред значителни загуби, ако ги продадат.

Според данните около 6 милиона BTC, държани от дългосрочни притежатели, в момента са на загуба – най-високата стойност досега.

Последният път, когато групата е имала толкова много нереализирани загуби, е бил през 2015 г., 2019 г. и 2020 г., когато са държали над 5 милиона BTC.

През този цикъл дългосрочните притежатели регистрираха двете най-големи загуби

По-нататъшен анализ показа, че дългосрочните притежатели са регистрирали две от най-големите загуби в историята по време на този пазарен цикъл.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и инфлацията – какво може да последва?


Според данните на Glassnode дългосрочните притежатели на този цикъл са намалявали с по 0.09% на ден пазарната капитализация на BTC през юни и ноември, когато индустрията се съвземаше от срива на екосистемата Terra и краха на FTX. Това беше надминато само от загубите, регистрирани през 2015 г. и 2019 г.

Независимо от това, 78% от цялото предлагане на BTC все още се държи от дългосрочни притежатели, подобно на нивата от мечия пазар през 2015 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Анализатор прогнозира продължение на бичия сценарий – ето защо

Криптостратегът Майкъл ван де Поуп смята, че Биткойн (BTC) е готов за значително движение нагоре, тъй като е пробил над критично ниво.

февруари 9, 2023 11:00 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене

Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен

Анализаторът Бенджамин Коуен определи целева цена за Биткойн (BTC) в случай на значителен срив на най-голямата криптовалута.

февруари 8, 2023 8:00 2 мин. четене