НАЧАЛО Други

Операция „Крипто чистка“

май 23, 2018 10:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Операция „Крипто чистка“

Тъй като битката между регулирането на криптовалутите и окончателната свобода продължава, американските и канадските власти се обединиха в нов ход, насочен към регулиране на схемите за инвестиране в крипто.

Според CNBC, членовете на Асоциацията на администраторите на ценни книжа в Северна Америка, в която има длъжностни лица от над 40 различни държавни регулатори, работят заедно, за да осигурят координирани отговори на инвестиционните схеми, базирани на криптовалути, като например първоначалните предлагания на монети – ICO.

Според CNBC:

Репресиите идват при нарастващото внимание в САЩ за измами с криптовалута, включително от Комисията за ценни книжа и борси и Комисията за търговия с фючърси на стоки. SEC обвини няколко операции срещу операторите на ICO и миналата седмица стартира уебсайт, за да помогне на инвеститорите да разпознават измами. Уилям Франсис Галвин, секретарят на щатската общност, заяви, че работната група на NASAA е открила около 30 000 регистрации, свързани с имена на домейни, много от които се появяват в края на 2017 г., когато цената на Биткойн е близо до 20 000 долара.

Какво означава това за криптовалутите?

Разбира се, тези видове регулации и ситуации изглежда са създадени, за да се гарантира, че индустрията може да процъфтява безопасно. С контролирането на инвестиционните възможности, американските и канадските власти трябва просто да гарантират, че участниците в ICO и т.н. участват по легитимни начини и че предлаганията са естествено безопасни и в рамките на правни граници.

Този вид регулация създава риск за търговията с криптовалута като цяло и предполагам, че има всяка възможност регулаторите да „прекрачат границата“, така да се каже. За съжаление на този етап трябва да вярваме, че това няма да е така. Надяваме се, че наистина няма, и двата от органа участващи в операцията Крипто Чистка (Crypto Sweep) ще могат сами да оставят легитимните предложения за инвестиции в криптoвалута.

Много други страни, които седят отстрани по отношение на крипто, също могат да последват тази идея. Великобритания е отличен пример за това. Тук вече имаме създадена работна група, така че може би този метод на полицейска дейност може да бъде приет много бързо. Това не е задължително да е лошо нещо.

Така или иначе, ще бъде много интересно да видим какви открития операцията е в състояние да изкопае, надявайки се, че в резултат на това ще видим една много по-безопасна и органична среда за търговия с криптовалути, насърчавана от САЩ и Канада.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене