НАЧАЛО Други

OpenAI отричат слуховете, че стартират собствена търсачка

12.05.2024 3:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OpenAI отричат слуховете, че стартират собствена търсачка

OpenAI отхвърли слуховете за представяне на търсачка, работеща с AI, по време на предстоящото събитие в понеделник, противно на широко разпространените очаквания.

Съоснователят и главен изпълнителен директор на компанията, Сам Алтман, изясни ситуацията в X, опровергавайки съобщенията в медиите и заявявайки: „Не GPT-5, не е търсачка, но ние работихме усилено върху някои нови неща, които смятаме, че хората ще заобичат.”

Уебсайтът на OpenAI вече показва на видно място банер с надпис „Пролетни актуализации“, приканващ потребителите да добавят събитието към своите календари. Освен това компанията обяви чрез своя официален X акаунт, че ще бъде наличен поток на живо в понеделник, 13 май, започващ в 20:00 българско време, за да покаже актуализации за ChatGPT и GPT-4.

Грег Брокман, президент на OpenAI, повтори изявлението на Алтман, потвърждавайки липсата на съобщение за търсачката.

Предишни доклади от The Information, Bloomberg и Reuters предполагаха, че OpenAI разработва търсачка, задвижвана от AI, предизвиквайки сериозно вълнение. Въпреки това, с пояснението на Алтман, вниманието се насочи към други потенциални съобщения.

Техническите наблюдатели започнаха да спекулират какво могат да доведат до тези съобщения. Джейк Рейнс, творчески лидер в Sterling Comp, предположи, че ChatGPT 4 Lite може да замени GPT-3.5, с възможни нови функции, свързани с автоматизацията. Рейнс също намекна за интегрирането на GPT функции, особено AI агент, което може да революционизира възможностите за автоматизация.

Въпреки че имаше спекулации около потенциалното пускане на чатбот GPT2, за което Алтман намекна, те остават непотвърдени, докато не бъдат официално обявени от OpenAI.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.