НАЧАЛО Други

OpenAI пуска мобилно приложение ChatGPT за iOS

20.05.2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OpenAI пуска мобилно приложение ChatGPT за iOS

OpenAI наскоро пусна безплатно мобилно приложение ChatGPT за потребителите на iOS. В бъдеще компанията планира да пусне и версия за Android. Понастоящем мобилното приложение е достъпно единствено в Съединените щати.

Според компанията приложението позволява на потребителите да синхронизират разговорите си, да използват гласово въвеждане и да имат достъп до последните подобрения на модела ChatGPT.

OpenAI възнамерява да разшири наличността на приложението за други държави през следващите седмици, като същевременно продължи да подобрява неговите функции.

Въпреки че датата на пускане на версията за Android не е уточнена, очаква се тя да бъде налична скоро. Подобно на уеб версията, потребителите ще се нуждаят от абонамент, за да използват модела ChatGPT-4.

Разработването на мобилно приложение от OpenAI отбелязва още един важен етап за компанията, която постига значителен напредък както в професионален, така и в личен контекст.

Различни заинтересовани страни обаче изразиха загриженост относно използването на платформата.

Две големи технологични компании, Samsung и Apple, отговориха на тези опасения, като ограничиха използването на ChatGPT. Samsung въведе забрана за използване на AI от своите служители след изтичане на данни чрез ChatGPT, където е бил качен чувствителен код.

По подобен начин Apple забрани на служителите си да използват ChatGPT и други инструменти за изкуствен интелект поради опасения от потенциално изтичане на чувствителна информация.

Нарастването на популярността на AI и ChatGPT изведе на преден план темата за регулирането на сектора на изкуствения интелект. Както регулаторните органи, така и отделните лица изразяват загриженост относно последиците от тази технология.

Изслушванията в Конгреса и общите опасения достигнаха своя връх, което накара Сам Алтман, главния изпълнителен директор на OpenAI, да се застъпи за регулиране на AI в САЩ.

Алтман изрично спомена потенциалните отрицателни последици, включително въздействието върху пазара на труда, тъй като AI има способността да замени човешкия труд.

Той също така изрази загриженост относно злоупотребата с изкуствения интелект в кампании за дезинформация и намеса в избори.

Вследствие на това се наблюдава глобална тенденция към регулиране на AI, като Европейският съюз възприема особено проактивен подход. Някои законодатели в ЕС вече одобриха закона за AI на ЕС.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогресът на крипто през последните години в очите на основателя на Етериум

Бутерин наскоро направи някои коментари по отношение на еволюцията на криптовалутите от 2018-2019 г. досега.

20.06.2024 21:30 1 мин. четене

Дългът на САЩ достигна поредният нов рекорд

Държавният дълг на САЩ достигна нов рекорден връх от $34.753 трилиона, като само за последния ден това число се е увеличило с над $70 милиарда и продължава да се покачва.

20.06.2024 21:00 1 мин. четене

Швейцарската централна банка отново намали лихвения процент

Швейцарската централна банка намали основния си лихвен процент на второ поредно заседание, като по този начин подчерта разминаването си с европейските и американските си колеги в управлението на инфлацията.

20.06.2024 20:30 1 мин. четене

БРИКС: Кенеди младши обвинява САЩ за възхода на съюза

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши неотдавна отдаде нарастващото влияние на БРИКС на действията на САЩ.

20.06.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.