Home

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

14.06.2024 14:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

Те твърдят, че увеличаването на производството на суров петрол от страни като Съединените щати само по себе си ще доведе до прекомерно предлагане в световен мащаб, което може да понижи цените – както по време на Ковид пандемията.

Освен това агенцията смята, че глобалното търсене на петрол може постепенно да се забави през следващите години, тъй като все повече хора преминават към електрически превозни средства и чиста енергия.

Въпреки че ОПЕК+ удължи съкращенията до 2025 г., цените на петрола все още падат напоследък. Изглежда, че фактори като процъфтяващото шистово производство в САЩ и опасенията за слабото търсене в големи икономики като Китай оказват влияние върху пазара.

Международната агенция по енергетика прогнозира дневен излишък от 8 милиона барела до 2030 г, което може да повлияе на плановете на ОПЕК+.

IEA смята, че ако се стигне до това изобилие в предлагането, цените отново ще тръгнат надолу, поради което усилията на ОПЕК+ ще останат незабелязани.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Base стартира платформа за крипто дарения във връзка с изборите в САЩ

Решението от втори слой на Етериум, Base, подкрепя нова платформа за крипто дарения, наречена Support Crypto, която има за цел да промени начина на набиране на средства за американските политици преди президентските избори.

24.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.