Home

6 трилиона причини защо пазарите ще продължат подема си

14.06.2024 10:08 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
6 трилиона причини защо пазарите ще продължат подема си

Според Марк Нютън, технически стратег във Fundstrat, голямото увеличение на паричния пазар, което се очаква да се случи през следващата година, се разглежда като много необходима предпазна мрежа за фондовия пазар.

Референтният лихвен процент на Федералния резерв значително увеличи активите на фондовете на паричния пазар, достигайки рекордните $5.88 трилиона – огромен ръст спрямо $4.73 трилиона миналата година.

Нютон беше казал: „Въпреки скорошния оптимизъм, значителните парични резерви трябва да успокояват биковете на пазара. Незначителните отдръпвания през следващите седмици и месеци вероятно са възможности за закупуване, като се има предвид глобалната ликвидност и наличните пари.“

Той също така заяви, че фондовете могат да разпределят парите през новата година веднага след ребалансиране, като по този начин допълнително стимулират бичия пазар.

Освен това шансовете това да се случи са по-високи, ако Федералният резерв на САЩ планира да намали лихвените проценти, тъй като пазара очаква пет намаления през следващата година. Ако това се случи, държането на кеш няма да е толкова привлекателна опци и тези пари вероятно ще се насочат към фондовия пазар. Някои експерти предполагат, че някакъв процент от тези $6 трилиона ще се насочи и към по-рискови активи като крипто.

Нютон твърди, че силните парични резерви сочат към факта, че размерът на апетита за риск само изглежда по-висок, отколкото е, както и че някои домакинства може да грешат, дори след като Dow Jones Industrial Average и Nasdaq 100 достигнаха най-високите нива за всички времена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Цените на петрола се понижават поради по силния долар

Цените на петрола се понижиха за трети пореден ден поради опасенията за слабо търсене от страна на Китай. Освен това за низходящата тенденция допринесоха по-силният долар и хладните настроения на капиталовите пазари.

16.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.