НАЧАЛО Биткойн

Опасност за корекция на цената на Биткойн – какво следва?

14.03.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Опасност за корекция на цената на Биткойн – какво следва?

На 13 март Биткойн достигна рекордно високо ниво от $73,650, отбелязвайки забележителен ръст от 44% само за 16 дни, задвижван от нарастващото търсене на спот фондове за търговия с Биткойн (ETF) в САЩ.

На 12 март бяха регистрирани входящи потоци в размер на $1 милиард, което накара търговците да обмислят възможността Биткойн да надхвърли $80,000, стимулирани от бичи позиции с ливъридж.

Анализаторите спекулират дали Биткойн, който понастоящем се оценява на $73,200, служи като хедж срещу паричната политика на САЩ, особено в светлината на скока на индекса на потребителските цени (ИПЦ) с 3.2% през февруари. Този натиск върху Федералния резерв да избягва по-нататъшно намаляване на лихвените проценти засилва риска от икономически спад, тъй като предприятията губят стимулите за разширяване и наемане на персонал.

Ако обаче инфлацията продължи да нараства и Фед затегне допълнително лихвените проценти, това може да означава проблеми за рискови активи като Биткойн. По време на несигурни времена инвеститорите обикновено търсят убежище в краткосрочни американски държавни облигации и парични позиции, въпреки че поддържат дългосрочни убеждения на други пазари.

Траекторията на настоящия бичи поход на Биткойн към $80,000 зависи от приемането на спот ETF като надежден “запас от стойност” и от промяната във възприемането на риска около Биткойн. Регулаторната яснота след одобрението на спот ETF за Биткойн в САЩ на 11 януари премахна бариерите пред достъпността на взаимните фондове и мениджърите на богатство.

През последните седмици се наблюдаваше значителен приток на капитал от близо $5 милиарда в котираните в САЩ спот ETF продукти за BTC, което привлече институционални инвестиции. Въпреки това продължават да съществуват опасения относно прекомерния ливъридж във фючърсите върху Биткойн, който може да доведе до ликвидация и корекции на цените.

На 13 март съвкупният открит интерес към фючърсите върху BTC нарасна до рекордните $35 милиарда, като известни търговци започнаха дълги позиции с ливъридж. Макар че индикаторите сочат повишено доверие, е рано да се прави заключение за повишен риск от срив на цената на Биткойн. Възможно е арбитражните бюра да използват ливъридж на фючърсните пазари, за да очакват силен приток на средства в спот Биткойн ETF, създавайки временен буфер на търсенето.

Оторизираните участници, които са ключови при създаването и обратното изкупуване на акции на ETF, може да са двигател на рязкото нарастване на търсенето на ливъридж. Показателите на дериватите подсказват за доверие, като търговците оценяват сходни рискове за непредвидени възходящи и низходящи движения, въпреки че достигането на $80,000 остава несигурно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Mt.Gox започва да разпределя $9 милиарда в Биткойн на кредиторите

Mt. Gox, една от първите борси за Биткойн (BTC), започна процес на изплащане на задълженията си към кредиторите от своя значителен резерв от $9 милиарда под формата на BTC.

23.04.2024 18:00 2 мин. четене

Таксите за транзакции на Биткойн се сринаха след халвинга – какво трябва да знаем

В изненадващ обрат таксите за транзакции с Биткойн отбелязаха рязък спад ден след като достигнаха исторически връх.

23.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.