НАЧАЛО Крипто Крими

OneCoin: Съдят бивш служител на компанията за пране на пари

19.10.2022 9:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OneCoin: Съдят бивш служител на компанията за пране на пари

Обвиненията за пране на пари, измама и банкови престъпления са повдигнати срещу лица, свързани с укриващата се основателка на OneCoin Ружа Игнатова.

Aдвокат от Мюнхен, който е работил с “крипто кралицата”, предполагаемо е превел $19.7 милиона на Игнатова за закупуването на два апартамента в Лондон, както се твърди в докладите. Другите двама обвиняеми включват съпруг и съпруга, които са обвинени в обработката на над 320 милиона евро в плащания на клиенти на OneCoin само за една година.

Игнатова е добре известна със своята Понци схема, която The Times нарича “една от най-големите измами в историята”. През 2019 г. тя беше и тема на подкаст на BBC, озаглавен “The Missing Cryptoqueen” (“Изчезналата криптокралица”).

Скандалната българка основава инициативата OnceCoin, която започва в България, след което напуска компанията през 2017 г. Федералните следователи в Манхатън я обвиняват в измама и пране на пари във връзка с пирамидална схема.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Мъж осъден на 25 години затвор за нелегален обмен на Биткойн


Прокурорът на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк заяви в Twitter, че тя ще бъде добавена в списъка на ФБР с десетте най-издирвани бегълци на 30 юни 2022 г. Игнатова ще се ползва и с репутацията на единствената жена, попаднала във въпросния списък.

През май месец Европол също обяви Игнатова като едно от най-издирваните лица в списъка на правоприлагащата агенция. На хората беше обещана и награда от $5,200 за споделяне на всякаква информация, която може да помогне за нейното залавяне – въпреки това, Ружа Игнатова остава в неизвестност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индия глоби крипто борсата Binance с $2.25 милиона

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) наложи глоба на крипто борсата Binance в размер на 188.2 млн. рупии ($2.25 милиона) за предоставяне на услуги на индийски клиенти, без да са спазени разпоредбите на страната за борба с прането на пари (AML).

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

Съдят тайвански гражданин за крипто залози върху резултатите от изборите в страната

Мъж е обвинен в нарушаване на тайванския “Закон за отмяна на избора за президент и вицепрезидент”, след като е използвал онлайн сайт за крипто хазарт, за да залага на президентските избори.

20.06.2024 10:30 2 мин. четене

Турският “крипто барон” Фарук Озер започна своята присъда от 11,196 години затвор

Фарук Фатих Озер, основателят и бивш главен изпълнителен директор на борсата за криптовалути Thodex, започна да излежава присъда от 11,196 години затвор за измама на инвеститори с милиони.

19.06.2024 19:00 2 мин. четене

Двама ръководители на китайска банка замесени в нелегална крипто схема

Неотдавнашен случай, свързан с намиращата се в китай Bank of Huludao, разкри сложна схема за присвояване и пране на пари, осъществена от двама бивши ръководители с помощта на криптовалута.

19.06.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.