НАЧАЛО Крипто Крими

OneCoin: Съдят бивш служител на компанията за пране на пари

октомври 19, 2022 9:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OneCoin: Съдят бивш служител на компанията за пране на пари

Обвиненията за пране на пари, измама и банкови престъпления са повдигнати срещу лица, свързани с укриващата се основателка на OneCoin Ружа Игнатова.

Aдвокат от Мюнхен, който е работил с „крипто кралицата“, предполагаемо е превел $19.7 милиона на Игнатова за закупуването на два апартамента в Лондон, както се твърди в докладите. Другите двама обвиняеми включват съпруг и съпруга, които са обвинени в обработката на над 320 милиона евро в плащания на клиенти на OneCoin само за една година.

Игнатова е добре известна със своята Понци схема, която The Times нарича „една от най-големите измами в историята“. През 2019 г. тя беше и тема на подкаст на BBC, озаглавен „The Missing Cryptoqueen“ („Изчезналата криптокралица“).

Скандалната българка основава инициативата OnceCoin, която започва в България, след което напуска компанията през 2017 г. Федералните следователи в Манхатън я обвиняват в измама и пране на пари във връзка с пирамидална схема.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Мъж осъден на 25 години затвор за нелегален обмен на Биткойн


Прокурорът на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк заяви в Twitter, че тя ще бъде добавена в списъка на ФБР с десетте най-издирвани бегълци на 30 юни 2022 г. Игнатова ще се ползва и с репутацията на единствената жена, попаднала във въпросния списък.

През май месец Европол също обяви Игнатова като едно от най-издирваните лица в списъка на правоприлагащата агенция. На хората беше обещана и награда от $5,200 за споделяне на всякаква информация, която може да помогне за нейното залавяне – въпреки това, Ружа Игнатова остава в неизвестност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене

Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway, управляван от милиардера Уорън Бъфет инвестиционен конгломерат, предупреди за фалшив уебсайт за криптовалути, който използва името им, без да е свързан с компанията.

ноември 23, 2022 9:57 1 мин. четене

ФБР арестува двама души свързани с крипто измама за стотици милиони

Министерството на правосъдието на СAЩ съобщи за ареста на двама естонци в столицата на страната им – Талин, обвинявайки ги в извършване на крипто измами и пране на пари.

ноември 23, 2022 9:08 1 мин. четене