НАЧАЛО Крипто Крими

OneCoin: Съдят бивш служител на компанията за пране на пари

октомври 19, 2022 9:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OneCoin: Съдят бивш служител на компанията за пране на пари

Обвиненията за пране на пари, измама и банкови престъпления са повдигнати срещу лица, свързани с укриващата се основателка на OneCoin Ружа Игнатова.

Aдвокат от Мюнхен, който е работил с “крипто кралицата”, предполагаемо е превел $19.7 милиона на Игнатова за закупуването на два апартамента в Лондон, както се твърди в докладите. Другите двама обвиняеми включват съпруг и съпруга, които са обвинени в обработката на над 320 милиона евро в плащания на клиенти на OneCoin само за една година.

Игнатова е добре известна със своята Понци схема, която The Times нарича “една от най-големите измами в историята”. През 2019 г. тя беше и тема на подкаст на BBC, озаглавен “The Missing Cryptoqueen” (“Изчезналата криптокралица”).

Скандалната българка основава инициативата OnceCoin, която започва в България, след което напуска компанията през 2017 г. Федералните следователи в Манхатън я обвиняват в измама и пране на пари във връзка с пирамидална схема.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Мъж осъден на 25 години затвор за нелегален обмен на Биткойн


Прокурорът на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк заяви в Twitter, че тя ще бъде добавена в списъка на ФБР с десетте най-издирвани бегълци на 30 юни 2022 г. Игнатова ще се ползва и с репутацията на единствената жена, попаднала във въпросния списък.

През май месец Европол също обяви Игнатова като едно от най-издирваните лица в списъка на правоприлагащата агенция. На хората беше обещана и награда от $5,200 за споделяне на всякаква информация, която може да помогне за нейното залавяне – въпреки това, Ружа Игнатова остава в неизвестност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Убийството на Къро и какво общо има с Ружа Игнатова?

Български мафиот, известен като “Къро” или Красимир Каменов, бе открит мъртъв заедно със съпругата си и още двама души в Кейптаун на 25 май.

юни 7, 2023 7:00 2 мин. четене

Крипто измамник получи присъда от шест години затвор

Федералните прокурори на САЩ постигнаха желания резултат по делото на Реджиналд Фаулър, тъй като нюйоркски съдия постанови присъда от приблизително шест години затвор за осъденото лице, замесено в крипто измама.

юни 6, 2023 21:29 2 мин. четене

До Куон е пуснат под гаранция след ареста си в Черна гора

До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора, след като искането му за освобождаване под гаранция в размер на около $427,900 (€400,000) беше одобрено.

юни 6, 2023 12:00 2 мин. четене

Неадекватната реакция на Катар срещу прането на пари с криптовалути предизвика критики

Реакцията на Катар по отношение на изпирането на пари чрез криптовалути и финансирането на тероризма получи критики от Специалната група за финансови действия (“FTAF”).

юни 5, 2023 15:21 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.