НАЧАЛО Крипто Крими

Мъж осъден на 25 години затвор за нелегален обмен на Биткойн

17.10.2022 9:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мъж осъден на 25 години затвор за нелегален обмен на Биткойн

Мъж от Ню Йорк е заплашен от 25 години затвор, след като беше осъден за ръководене на нелицензиран бизнес за прехвърляне на пари като част от схема за пране на Биткойн (BTC).

Според ново прессъобщение на Министерството на правосъдието на САЩ федерално жури осъди Мустафа Гьоклу за пране на BTC, получени чрез незаконна продажба на наркотици.

През юли 2018 г. Гьоклу е направил онлайн оферта за закупуване и конвертиране на BTC в пари срещу заплащане под потребителското име “Mustangy”. Федералните агенти под прикритие скоро след това реагират като са подготвяли делото си срещу въпросната личност, организирайки няколко обмена на $133,000.

Според съобщението за пресата Гьоклу е бил арестуван през април 2019 г., след като е извършил седем отделни трансакции с агенти под прикритие.

Служителят [под прикритие] многократно посочва на обвиняемия, че източникът на BTC, които обвиняемият обменя, е трафик на наркотици. Той е продавал оксикодон, адерол и марихуана.

Сделките се осъществявали в паркиран Mercedes-Benz в кафене в Сънисайд, Куинс и на места в Манхатън. Сумите, разменени при всяка транзакция, варират от приблизително $5,000 до $50,000.

По време на всяка транзакция [служителят под прикритие] прехвърлял BTC в крипто портфейла на Гокльо, след което обвиняемият удържал седем или осем процента комисиона и предоставял на [служителя под прикритие] останалата сума в брой.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Societe Generale ще предлага услуги свързани с дигитални активи


Доказателствата по време на съдебния процес срещу Гьоклу разкриват, че той е прал незаконно Биткойн и за други лица.

Както заявява прокурорът на Съединените щати Бреон Пийс,

Обвиняемият е предлагал на клиентите си възможността да изперат приходите си от престъпна дейност, да останат анонимни и да скрият откъде идва Биткойна им, за да могат да продължат да се занимават с трафик на наркотици и други престъпления, като избягват разкриването им от правоприлагащите органи.

С вчерашната присъда незаконният бизнес на Гьоклу за конвертиране на пари от една форма в друга без необходимия лиценз е прекратен, а подсъдимият е осъден за извършените от него престъпления.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Министърът на правосъдието на Черна гора обсъжда основателя на Terra (LUNA) със SEC

Министърът на правосъдието на Черна гора, Андрей Милович, и генералният директор на Капиталa, интернационалните и европейски проекти за финансиране, Драгутин Джекович, наскоро участваха в дискусии с делегация от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

24.05.2024 5:00 1 мин. четене

Местят основателят на FTX във Федерален затвор в Калифорния

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд, известен като СБФ, е преместен от Metropolitan Detention Center (MDC) в Бруклин във федерален затвор в Калифорния, въпреки молбата му да остане в Ню Йорк по време на процеса на обжалване.

24.05.2024 3:00 2 мин. четене

Арестуваха американец, откраднал $1.3 милиона чрез измами и крипто схема

Томас Джон Сфрага, мъж от Ню Йорк, известен също като „Ти Джей Стоун“, се призна за виновен по обвинения в измама, която е ощетила жертвите с общо $1.3 милиона.

22.05.2024 12:30 1 мин. четене

Хакер е създал GALA токени за над $200 милиона след пробив на сигурността

Gala Games, популярен проект в пространството на Web3 игрите, претърпя сериозен пробив в сигурността на 20 май.

22.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Мъж осъден на 25 години затвор за нелегален обмен на Биткойн”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.