НАЧАЛО Крипто Крими

Мъж осъден на 25 години затвор за нелегален обмен на Биткойн

октомври 17, 2022 9:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мъж осъден на 25 години затвор за нелегален обмен на Биткойн

Мъж от Ню Йорк е заплашен от 25 години затвор, след като беше осъден за ръководене на нелицензиран бизнес за прехвърляне на пари като част от схема за пране на Биткойн (BTC).

Според ново прессъобщение на Министерството на правосъдието на САЩ федерално жури осъди Мустафа Гьоклу за пране на BTC, получени чрез незаконна продажба на наркотици.

През юли 2018 г. Гьоклу е направил онлайн оферта за закупуване и конвертиране на BTC в пари срещу заплащане под потребителското име „Mustangy“. Федералните агенти под прикритие скоро след това реагират като са подготвяли делото си срещу въпросната личност, организирайки няколко обмена на $133,000.

Според съобщението за пресата Гьоклу е бил арестуван през април 2019 г., след като е извършил седем отделни трансакции с агенти под прикритие.

Служителят [под прикритие] многократно посочва на обвиняемия, че източникът на BTC, които обвиняемият обменя, е трафик на наркотици. Той е продавал оксикодон, адерол и марихуана.

Сделките се осъществявали в паркиран Mercedes-Benz в кафене в Сънисайд, Куинс и на места в Манхатън. Сумите, разменени при всяка транзакция, варират от приблизително $5,000 до $50,000.

По време на всяка транзакция [служителят под прикритие] прехвърлял BTC в крипто портфейла на Гокльо, след което обвиняемият удържал седем или осем процента комисиона и предоставял на [служителя под прикритие] останалата сума в брой.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Societe Generale ще предлага услуги свързани с дигитални активи


Доказателствата по време на съдебния процес срещу Гьоклу разкриват, че той е прал незаконно Биткойн и за други лица.

Както заявява прокурорът на Съединените щати Бреон Пийс,

Обвиняемият е предлагал на клиентите си възможността да изперат приходите си от престъпна дейност, да останат анонимни и да скрият откъде идва Биткойна им, за да могат да продължат да се занимават с трафик на наркотици и други престъпления, като избягват разкриването им от правоприлагащите органи.

С вчерашната присъда незаконният бизнес на Гьоклу за конвертиране на пари от една форма в друга без необходимия лиценз е прекратен, а подсъдимият е осъден за извършените от него престъпления.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Мъж осъден на 25 години затвор за нелегален обмен на Биткойн”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене

Канадска криптоборса претърпя пробив на сигурността

Канадската крипто борса Coinsquare наскоро претърпя нарушение на сигурността на данните. Това е първата борса, която получи регистрация от Регулаторната организация на инвестиционната индустрия на Канада (IIROC). 

ноември 29, 2022 15:08 1 мин. четене