НАЧАЛО Крипто Крими

Мъж осъден на 25 години затвор за нелегален обмен на Биткойн

октомври 17, 2022 9:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мъж осъден на 25 години затвор за нелегален обмен на Биткойн

Мъж от Ню Йорк е заплашен от 25 години затвор, след като беше осъден за ръководене на нелицензиран бизнес за прехвърляне на пари като част от схема за пране на Биткойн (BTC).

Според ново прессъобщение на Министерството на правосъдието на САЩ федерално жури осъди Мустафа Гьоклу за пране на BTC, получени чрез незаконна продажба на наркотици.

През юли 2018 г. Гьоклу е направил онлайн оферта за закупуване и конвертиране на BTC в пари срещу заплащане под потребителското име “Mustangy”. Федералните агенти под прикритие скоро след това реагират като са подготвяли делото си срещу въпросната личност, организирайки няколко обмена на $133,000.

Според съобщението за пресата Гьоклу е бил арестуван през април 2019 г., след като е извършил седем отделни трансакции с агенти под прикритие.

Служителят [под прикритие] многократно посочва на обвиняемия, че източникът на BTC, които обвиняемият обменя, е трафик на наркотици. Той е продавал оксикодон, адерол и марихуана.

Сделките се осъществявали в паркиран Mercedes-Benz в кафене в Сънисайд, Куинс и на места в Манхатън. Сумите, разменени при всяка транзакция, варират от приблизително $5,000 до $50,000.

По време на всяка транзакция [служителят под прикритие] прехвърлял BTC в крипто портфейла на Гокльо, след което обвиняемият удържал седем или осем процента комисиона и предоставял на [служителя под прикритие] останалата сума в брой.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Societe Generale ще предлага услуги свързани с дигитални активи


Доказателствата по време на съдебния процес срещу Гьоклу разкриват, че той е прал незаконно Биткойн и за други лица.

Както заявява прокурорът на Съединените щати Бреон Пийс,

Обвиняемият е предлагал на клиентите си възможността да изперат приходите си от престъпна дейност, да останат анонимни и да скрият откъде идва Биткойна им, за да могат да продължат да се занимават с трафик на наркотици и други престъпления, като избягват разкриването им от правоприлагащите органи.

С вчерашната присъда незаконният бизнес на Гьоклу за конвертиране на пари от една форма в друга без необходимия лиценз е прекратен, а подсъдимият е осъден за извършените от него престъпления.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Мъж осъден на 25 години затвор за нелегален обмен на Биткойн”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.