НАЧАЛО Биткойн

Омразата на инвестиционният магнат Уорън Бъфет към Биткойн

07.03.2024 20:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Омразата на инвестиционният магнат Уорън Бъфет към Биткойн

Крипто пазарът представлява динамична смесица от вълнение и несигурност, задвижвана от страха от пропуснати възможности (FOMO) и спекулативните дискусии за бъдещата му посока.

На фона на тази страст Уорън Бъфет, уважавана фигура в света на инвестициите, последователно изразява незаинтересоваността си към криптовалутите.

По време на годишната среща на акционерите на Berkshire Hathaway Inc. през 2018 г. Бъфет оприличи Биткойн на “отрова за плъхове на квадрат” – забележка, предадена от Беки Куик от CNBC. Въпреки че Биткойн получава все по-голямо признание в традиционните финансови среди, Бъфет остава непоколебим в мнението си, твърдейки, че му липсват качествата на стабилна инвестиция.

Бъфет упорито споделя скептицизма си по отношение на Биткойн и по-широкия пазар на криптовалути, като предвижда неблагоприятни резултати, отбелязвайки:

По отношение на криптовалутите, като цяло, мога да кажа почти със сигурност, че те ще стигнат до лош край.

Мнението му остава последователно с течение на времето. На годишната среща на акционерите на Berkshire Hathaway през 2022 г. той заяви:

Ако ми кажете, че притежавате целия Биткойн в света и ми го предложите за $25, няма да го взема, защото какво ще правя с него? Ще трябва да ви го продам обратно по един или друг начин. Това няма да доведе до нищо.

Това подчертава убеждението му, че за разлика от традиционните активи криптовалутите нямат способността да генерират реална стойност или доход.

Въпреки славата си на инвеститор, който не се занимава предимно със селско стопанство, Бъфет призна присъщата стойност на някои класове активи извън обичайния му обхват, като например земеделската земя. Той твърди, че инвестирането в земеделска земя осигурява притежаването на реален актив, който пряко допринася за производството на храни – жизненоважен сектор на икономиката.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.