НАЧАЛО Алткойни

OmiseGo изследват нови блокчейн решения

ноември 17, 2018 10:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OmiseGo изследват нови блокчейн решения

MVL и OmiseGo ще разработят Proof-of-Concept (PoC), за да проверят дали децентрализираната OMG мрежа е подходяща за системата за съхранение на данни на MVL. По време на PoC, MVL ще запише данни, събрани от TADA, на платформата OmiseGo.

OmiseGo, платежната платформата, базирана на Етериум и блокчейн протокола Mass Vehicle Ledger (MVL), си партнират за изследване на блокчейн технология. MVL е протоколът зад популярното сингапурско приложение за пътуване TADA (подобно на Uber).

Освен това двете компании обявиха допълнително техническо и изследователско сътрудничество за възможни приложения за блокчeйн в услугите на TADA.

На 7-ми ноември MVL получи лиценз за таксиметров оператор от Land Transportation Authority на Сингапур, като им се позволи да пуснат в експлоатация новата си услуга за резервация на такси TADA Taxi. Според Business Insider над 2 000 таксиметрови шофьори са се присъединили към приложението чрез партньорства с местни таксиметрови компании.

Други таксиметрови компании и военнослужещи са изследвали прилагането на блокeйн технология към своите бизнес модели. През май, Чен Висинг, основателят на китайската компания за колоездене Kuaidi Dache, разкри плановете си да създаде приложение, задвижвано от блокчейн, което да включва и доставки.

Автомобилната индустрия също показа значителен интерес към прилагането на нови технологии като изкуствен интелект и блокчейн. IOTA и Volkswagen демонстрираха PoC, който използваше системата на IOTA Tangle за автономни автомобили на Cebit ’18 Expo в Германия, през юни миналата година.

Daimler AG, която произвежда автомобили Mercedes Benz и Smart, представи своята собствена дигитална валута MobiCoin, която е базирана на блокчейн, за да награди шофьорите с екологични навици като шофиране при ниски скорости.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Binance добави майнинг пул за ETHW протокола

Според Binance потребителите, които изберат да се присъединят към басейна за добив на ETHW, няма да бъдат таксувани, като офертата ще продължи до 29 октомври.

септември 30, 2022 15:13 1 мин. четене

Circle разширява обхвата на USDC до 5 нови блокчейна

Стабилната монета USDC официално вече ще бъде налична на пет нови вериги. В допълнение, фирмата издадетел на валутата засилва усилията си за стартиране на нов протокол, който ще улесни безпроблемното прехвърляне на токена между различните блокчейн мрежи.

септември 29, 2022 19:20 1 мин. четене

Виталик Бутерин: Ето какво предстои за Етериум

Основателят на Етериум (ETH), Виталик Бутерин казва, че водещата платформа за смарт договори трябва да продължи да се развива в посока на дългосрочна устойчивост.

септември 29, 2022 11:44 1 мин. четене

Алткойн скочи със 75% покрай дело срещу Coinbase

Базиран на Етериум алткойн тихомълком се изстреля активи, докато пазарите бяха на зелено в резултат на облекчение.

септември 28, 2022 12:40 1 мин. четене