НАЧАЛО Алткойни

OmiseGo изследват нови блокчейн решения

ноември 17, 2018 10:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OmiseGo изследват нови блокчейн решения

MVL и OmiseGo ще разработят Proof-of-Concept (PoC), за да проверят дали децентрализираната OMG мрежа е подходяща за системата за съхранение на данни на MVL. По време на PoC, MVL ще запише данни, събрани от TADA, на платформата OmiseGo.

OmiseGo, платежната платформата, базирана на Етериум и блокчейн протокола Mass Vehicle Ledger (MVL), си партнират за изследване на блокчейн технология. MVL е протоколът зад популярното сингапурско приложение за пътуване TADA (подобно на Uber).

Освен това двете компании обявиха допълнително техническо и изследователско сътрудничество за възможни приложения за блокчeйн в услугите на TADA.

На 7-ми ноември MVL получи лиценз за таксиметров оператор от Land Transportation Authority на Сингапур, като им се позволи да пуснат в експлоатация новата си услуга за резервация на такси TADA Taxi. Според Business Insider над 2 000 таксиметрови шофьори са се присъединили към приложението чрез партньорства с местни таксиметрови компании.

Други таксиметрови компании и военнослужещи са изследвали прилагането на блокeйн технология към своите бизнес модели. През май, Чен Висинг, основателят на китайската компания за колоездене Kuaidi Dache, разкри плановете си да създаде приложение, задвижвано от блокчейн, което да включва и доставки.

Автомобилната индустрия също показа значителен интерес към прилагането на нови технологии като изкуствен интелект и блокчейн. IOTA и Volkswagen демонстрираха PoC, който използваше системата на IOTA Tangle за автономни автомобили на Cebit ’18 Expo в Германия, през юни миналата година.

Daimler AG, която произвежда автомобили Mercedes Benz и Smart, представи своята собствена дигитална валута MobiCoin, която е базирана на блокчейн, за да награди шофьорите с екологични навици като шофиране при ниски скорости.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Uniswap: Разработчиците планират да наберат $100 милиона

Разработчиците, които стоят зад най-голямата в света децентрализирана крипто борса (DEX) по обем на търговия, планират да наберат стотици милиони долари в нов кръг на финансиране.

октомври 3, 2022 10:30 1 мин. четене

Terra (LUNA): Виталик Бутерин коментира срива на екосистемата

Съоснователят на Етериум (ETH) каза, че имплозията на Terra (LUNA) по-рано тази година е нанесла голям удар върху децентрализацията на криптовалутите.

октомври 3, 2022 9:00 1 мин. четене

Крипто пазарите може да са позиционирани за силно тримесечие

Популярен крипто трейдър твърди, че последното тримесечие на годината може да донесе печалби на крипто пазарите.

октомври 2, 2022 17:18 1 мин. четене

Ето кои са водещите EthereumPoW (ETHW) екосистеми

EthereumPoW (ETHW), proof-of-work разклонение на Етериум (ETH) мрежата, обявява своя първи по рода си списък с екосистеми.

октомври 2, 2022 16:08 1 мин. четене