НАЧАЛО Крипто Крими

Директори на борса за криптовалути обвинени в управление на мащабна измама

30.04.2024 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директори на борса за криптовалути обвинени в управление на мащабна измама

Властите в Тайван повдигат обвинения срещу ръководители на борса за криптовалута и много други, като твърдят, че са замесени в значителна крипто измама.

Според Taipei Times прокурорите повдигат обвинения срещу 32 лица за измама, за която се твърди, че са свързани с крипто борсата ACE, предлагайки 20 години затвор за четирите лица, управляващи платформата.

Сред арестуваните са Дейвид Пан и Лин Кенг-хонг, идентифицирани като основатели на крипто борсата ACE, заедно с Уанг Чен-хуан, председател на компанията. Тайванското правителство твърди, че схемата е измамила приблизително 1,200 лица за $24.56 милиона.

Прокурорите твърдят, че заподозрените са започнали да примамват други да инвестират във виртуални валути, включително родния актив на ACE, започвайки през 2019 г.

Докато Пан и Лин уверяваха инвеститорите за трансформацията на ACE във водещата платформа за крипто търговия в Тайван, стойността на нейния роден актив се срина, оставяйки инвеститорите неспособни за да го конвертирате обратно в тайвански долари.

Прокурорите обаче твърдят, че заподозрените са манипулирали цените на активите на платформата, за да привлекат повече инвеститори.

Уанг е обвинен в получаване на $5.5 милиона, като е реинвестирал половината от тази сума в ACE, изкуствено надувайки цени на активите, подвеждайки търговците.

Докладът показва, че прокурорите искат 20-годишни присъди за Пан и Лин и 12-годишен затвор за Уанг.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Арестуваха американец, откраднал $1.3 милиона чрез измами и крипто схема

Томас Джон Сфрага, мъж от Ню Йорк, известен също като „Ти Джей Стоун“, се призна за виновен по обвинения в измама, която е ощетила жертвите с общо $1.3 милиона.

22.05.2024 12:30 1 мин. четене

Хакер е създал GALA токени за над $200 милиона след пробив на сигурността

Gala Games, популярен проект в пространството на Web3 игрите, претърпя сериозен пробив в сигурността на 20 май.

22.05.2024 1:00 2 мин. четене

Бум на измамните реклами в социалните мрежи, предупреждава създателя на Dogecoin

Били Маркъс, създателят на Dogecoin, известен като „Shibetoshi Nakamoto“, изрази загриженост във връзка с увеличаването на броя на измамните реклами в социалните медии и призова за по-силна защита на потребителите на криптовалути срещу измами и злонамерен софтуер.

21.05.2024 22:00 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.