НАЧАЛО Алткойни

Ще одобрят ли Етериум ETF и защо според директорът на Strike?

23.05.2024 18:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще одобрят ли Етериум ETF и защо според директорът на Strike?

Тъй като пазарът на криптовалути преживява прилив на въодушевление около потенциалното одобрение на борсово търгувани фондове (ETF), инвестиращи директно в Етериум (ETH), мненията на лидерите в индустрията хвърлят светлина върху основната динамика, движеща тази промяна. 

В неотдавнашна дискусия по „Bloomberg Technology“ Джак Малърс, главен изпълнителен директор на Strike, предложи своя откровен поглед върху развиващия се пейзаж на крипто ETF и по-широките последици за институционалните инвеститори и регулаторните органи.

На въпросът за възгледите му относно перспективата ETF да подпомогнат увеличаването на институционалните инвестиции, Малърс предложи нюансирана перспектива. 

Макар да изрази предпочитание към Биткойн пред другите криптовалути, той подчерта интригуващия наратив, който стои зад внезапния тласък за Етериум ETF. Малърс с чувство за хумор разказа сценарий, при който привидно някой оспорва авторитета на Гари Генслер, сигнализирайки за отклонение от традиционната пазарна динамика.

Малърс обясни тази промяна с рентабилността на криптовалутите, особено в контраст с мрачното представяне на традиционните активи като облигациите. Той подчерта жизнеността на крипто пазарите, които процъфтяват в условията на обезценяване на държавните валути, представяйки привлекателна алтернатива за инвеститорите, търсещи възвръщаемост. Разсъждавайки върху стремителния възход на Биткойн като доказателство за потенциала на криптовалутите, Малърс разсъждаваше върху желанието на финансовите институции да проучат други криптоактиви чрез ETF.

На фона на регулаторните дебати, свързани с надзора на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) върху инвестиционните възможности, Малърс подчерта значението на потенциалното одобрение на ETF на Етериум. Той обаче предупреди да не се отвлича вниманието от регулаторните дискусии, като заяви, че основната цел на финансовите институции остава максимизирането на печалбата. Той изтъкна привлекателността на крипто пазарите за Уолстрийт, обусловена от волатилността и участието на инвеститори на дребно, което рязко контрастира със стагнацията, измъчваща традиционните банкови сектори.

Според Малърс доминирането на технологичните гиганти в S&P 500 подчертава неуместността на традиционните механизми за финансиране на иновативните компании.

На този фон появата на динамични крипто пазари представлява убедителна възможност за финансовите институции да се насочат към по-доходоносни начинания като крипто ETF, което може да подпомогне на потенциалното одобрение на много следващи борсово търгувани фондове, ако този за Етериум бъде одобрен.

Той заяви:

Тъй като при всички пасивни инвестиции и централните банки, които наистина се опитват да контролират цените на всичко, този пазар има живот. А ако има живот, това означава, че има възможност да се печелят пари. Волатилността е нещо хубаво.

Хората на Уолстрийт харесват волатилността. Така че те се опитват да намерят начин да оправдаят действията си и да направят [всички] щастливи, примирявайки се със съществуващите закони за ценните книжа, като същевременно дадат на тези от Уолстрийт и на големите банки като JP Morgan възможност да монетизират това пространство и действително да печелят пари, защото бизнесът, в който се намират в момента, е ужасен, т.е. вие трябва да купувате облигации, да давате пари назаем на правителството и да не получавате заплащане за растежа…

S&P 500 се доминира от седемте най-големи компании? И всички те са технологични компании. Технологичните компании не се интересуват от стойността на капитала. Те не се нуждаят от бизнес заеми. Facebook, Apple, тези компании могат да финансират бизнеса си със съществуващите си парични потоци. И така, останалата част от света е в болезнено състояние. А банките в момента цялата им работа е да приемат нашите депозити и да купуват облигации. А тези облигации се унищожават. И изведнъж те си казват: Уау, ето един пазар с живот. Това е пазар с потоци на дребно. Това е пазар, който има волатилност и който всъщност реагира на външния свят. Ей, колко от тези криптовалути съществуват? Ей, Гари, приеми ги всички.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ИЗВЪНРЕДНО: Стана ясна датата за одобрение на спот Етериум ETF според анализатор на Bloomberg

След известно време на чакане, датата за окончателното одобрение на заявленията за спот Етериум ETF предполагаемо стана ясна.

15.06.2024 0:37 1 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Ще успее ли цената на Toncoin да продължи възходящата си тенденция?

TON се оказа най-добре представящата се криптовалута миналата седмица в сравнение с други валути, които не успяха да постигнат значителни печалби.

14.06.2024 20:30 2 мин. четене

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.