НАЧАЛО Алткойни

Ето кой може да е следващият спот ETF ако Етериум получи одобрение

23.05.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кой може да е следващият спот ETF ако Етериум получи одобрение

Крипто инвеститорът и трейдър Брайън Кели от предаването "Fast Money", излъчвано по CNBC разпали дискусиите в крипто сектора, като предположи, че Solana (SOL) може да е следващата криптовалута, която да получи одобрение за спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ.

Кели направи това твърдение по време на след пазарния епизод на токшоуто на 22 май, точно преди решението на Комисията по ценните книжа и фондовите борси относно одобрението на някои от подадените заявления за спот Етериум ETF.

Кели, който е и основател и главен изпълнителен директор на фонда за дигитални активи BKCM, зададе въпроса:

[Важното сега е кой може да е следващият одобрен ETF, ако Етериум получи одобрение]?

Той посочи Solana като потенциален претендент, подчертавайки, че Биткойн, Етериум и Solana са водещото трио за този пазарен цикъл.

Някои експерти от индустрията обаче оспориха прогнозата на Кели. Нейт Гераси, президент на The ETF Store, предположи, че спот Solana ETF може да не се реализира, докато фючърсен продукт за Solana не бъде регистриран на Чикагската стокова борса или докато Конгресът не установи ясна регулаторна рамка за криптовалутите. Понастоящем само фючърсите върху Биткойн и Етериум са получили одобрение в САЩ.

Повтаряйки мнението на Гераси, ETF анализаторът на Bloomberg Джеймс Сейфарт прогнозира, че спот SOL ETF може да се появи „в рамките на няколко години“ след създаването на регулиран от Комисията за търговия със стокови фючърси пазар.

Сейфарт също така очаква голямо търсене на ETF за Solana, определяйки го като потенциално конкурентен на всички дигитални активи с изключение на Биткойн и Етериум. Въпреки това той отбеляза потенциални усложнения, дължащи се на това, че SOL е била определяна като ценна книга в предишни съдебни дела на Coinbase и Kraken.

За разлика от него, партньорът в Cinneamhain Ventures Адам Кокран предложи Лайткойн (LTC) или Dogecoin (DOGE) като потенциални кандидати за включване в спот ETF, позовавайки се на по-чисти регулаторни пътища въпреки по-слабото търсене.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

XRP категорично не е ценна книга според директора на Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус наскоро направи публично изявление, което бе в отговор на съдебно решение на съдия в Калифорния, който отхвърли колективен иск, свързан с XRP.

22.06.2024 8:30 1 мин. четене

3 AI криптовалути, които може да са добра инвестиция според крипто експерт

Известният анализатор на криптовалути “Il Capo” привлече вниманието на пазара, като сподели бичите си прогнози за някои алткойни в Telegram групата си на фона на общия спад на пазара.

22.06.2024 7:30 1 мин. четене

Мениджърите на активи коригираха заявленията си за спот Етериум ETF

Няколко мениджъри на активи наскоро представиха промени в предложенията си за спот Етериум ETF пред Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

XRP е една от най-шортваните криптовалути – какво трябва да знаем?

На фона на неотдавнашните сътресения на крипто пазара XRP Ledger, поддържан от Ripple Labs, е готов да възвърне бичия си импулс, според анализ на Santiment.

21.06.2024 23:48 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.