НАЧАЛО Биткойн

Одисея с криптовалути: Пътешествие, финансирано от Биткойн

май 16, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Одисея с криптовалути: Пътешествие, финансирано от Биткойн

Тъй като популярността на Биткойн (BTC) продължава да расте, актива се използва в различни области, като инвестиции и плащания.

Привържениците на тази криптовалута смятат, че за да получи широко признание, Биткойн трябва да открие повече приложения, тъй като хората и организациите намират иновативни начини да го използват.

Една интригуваща илюстрация на полезността на Биткойн идва от Пако де ла Индия, авантюристичен пътешественик, който опознава света, разчитайки единствено на Биткойн.

В неотдавнашно интервю за платформата за електронна търговия с криптовалути “Bitrefill” Пако обсъди реалностите на глобалното приемане на Биткойн, забележителните си преживявания и бъдещите перспективи за широкото приемане на тази дигитална валута.

Важно е да се спомене, че световните пътувания на Пако са станали възможни благодарение на общностното краудфъндинг финансиране. Към момента на интервюто Пако вече е посетил 40 държави в Южна Америка, Северна Америка и Африка.

Преживяванията на Пако хвърлят светлина върху предизвикателствата, с които се сблъскват посетените от него държави при приемането на Биткойн. Той описа една доста трудна ситуация, в която присъщата на пазара нестабилност е накарала хората да не искат да разчитат на Биткойн.

Вместо това той забеляза, че местните жители в тези страни предпочитат стабилни монети като USDT. Те са склонни да държат своите Биткойн токени, вместо да ги използват за ежедневни транзакции. Вследствие на това за него е било по-трудно да се разплаща Биткойн в определени райони.

Според Пако приемането се случва постепенно, но има нужда от ускорени усилия.

Пако също така изтъкна влиянието на пазарните условия върху неговото пътуване. По време на бичите пазари хората са били щедри и той е получавал повече дарения. По време на мечите пазари обаче даренията намаляват. Пако започнал пътуването си, когато Биткойн се търгуваше на цена около $50,000 и след това достигна исторически връх от близо $69,000.

Регулаторната несигурност също наруши пътуването му, особено временното спиране на платформата за peer-to-peer търговия Paxful. За щастие, оттогава услугите на Paxful са възстановени.

В перспектива Пако планира да продължи мисията си, като същевременно участва активно в създаването на нови Биткойн общности.

Той подчерта значението на обучението на хората спрямо сектора за ускоряване на приемането на Биткойн, особено по отношение на използването на тази новаторска криптовалута за ежедневни транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Паника на пазара: Биткойн, Етериум и останалите криптовалути се сриват

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други основни криптовалути претърпяха внезапен срив след седмица, в която някои от най-големите крипто компании бяха разтърсени от шокиращи регулаторни действия.

юни 10, 2023 10:53 2 мин. четене

Топ 3 истории за загубени Биткойн богатства

Биткойн има потенциала да генерира значително богатство на притежателите си и историята е доказателство за това – но най-важното е да не загубиш достъпа до своя дигиталния си портфейл.

юни 10, 2023 7:00 4 мин. четене

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.