НАЧАЛО Алткойни

Очакваме още 6-12 месеца мечи пазар, според основателя на Solana

октомври 7, 2022 22:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Очакваме още 6-12 месеца мечи пазар, според основателя на Solana

Анатолий Яковенко, съосновател на Solana Labs, смята, че настоящият мечи пазар на криптовалути може да продължи още 12-18 месеца.

Говорейки в GM Podcast, създателят на блокчейна Solana приписва очакванията си на макроикономическата среда, повлияна от повишаването на лихвените проценти от страна на Фед.

Той очаква, че както е било при други мечи пазари, проектите, които се фокусират върху изграждането през този брутален период, в крайна сметка ще излязат успешни.

“Като гледам макроикономическите [условия], предполагам, че вероятно ще има още 12 до 18 месеца от това брутално повишаване на лихвите от страна на Фед. Но има и край. И точно както при последния мечи пазар, много екипи, които изграждаха и се фокусираха върху съответствието на продукта с пазара и наистина се опитаха да изградят невероятни продукти – много от тях успяха, според мен, по много драматичен начин”, каза Яковенко.

Роденият в Украйна компютърен учен не е единственият, който очаква продължителен мечи пазар, в който проектите могат да се укрепят. В интервю за Forbes Урсула О’Куингтънс, директор на комуникациите и партньорствата във Web3 Foundation и Polkadot, разкри, че “крипто зимата” е повратна точка, тъй като ще доведе до появата на нови играчи с повече познания на пазара.

“Крипто пазарът се срина рязко, но ще оцелее. Определено се намираме в повратна точка, в която в екосистемата пристигат нови играчи с повече познания за пазара…  Докато строителите ще продължат да развиват блокчейн технологията, независимо от [колебанията] на пазара”, споделя тя.

Доколко Solana е готова за мечия пазар?

Докато много проекти остават обнадеждени в настоящия мечи пазар, криптовалутите продължават да понасят удари. SOL – токена на блокчейна Solana – не прави изключение в тази тенденция. От началото на годината до момента той е спаднал с повече от 80%, като в момента се търгува на цена от около $32.9.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Visa си партнира с FTX за крипто дебитни карти


Цената на SOL е разклатена от продължителни технически проблеми с блокчейна. Solana претърпя няколко значителни прекъсвания, като последното от тях се случи миналата седмица.

Въпреки това, блокчейн мрежата продължи да бележи забележителен напредък благодарение на високата си пропускателна способност и ниските такси за транзакции. Делът на Solana в общия обем на търговията с NFT се увеличи от 7% на 24% за 6 седмици, тъй като мрежата спечели пазарен дял от Етериум според данни на платформата за криптовалутни проучвания Delphi Capital.

Като катализатор на този ефект, има наплив на нови проекти в блокчейна на Solana, като стартъпите в екосистемата ѝ се представят добре в своите кръгове на финансиране.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Токенът на Twitter бота $JIM скочи с над 100% за 24 часа, Wall Street Memes ще го последва?

В инвеститорския свят се появи нов участник- $JIM (и той не е Джим Кери). Този токен, създаден от Twitter бота Jim, привлече вниманието на инвеститорите с невероятния си ръст от 106.85% в рамките на последните 24 часа.

юни 8, 2023 21:35 4 мин. четене

Пазарите са бичи настроени след сделката за тавана на дълга на САЩ, намерете най-добрите сделки с тази AI криптовалута

Неотдавнашното обявяване на предварителна сделка между Белия дом и Камарата на представителите на републиканците за повишаване на тавана на дълга на Съединените щати предизвика бичите настроения обратно на пазара. 

юни 8, 2023 21:25 5 мин. четене

Докато цените на криптовалутите се сриват, Collateral Network (COLT) отбелязва 40% скок

Въпреки цялостния спад в цените на криптовалутите, Collateral Network (COLT) се противопостави на тенденцията, като отбеляза забележителен 40% скок в стойността.

юни 8, 2023 21:10 3 мин. четене

9 най-добри безплатни сайтове за облачен майнинг на криптовалута – Дневен пасивен доход

Перспективата за добив на монети в замяна на пасивен доход привлича много участници от крипто пазара. В традиционния смисъл на думата добив обаче е необходимо скъпо оборудване и много енергия. Затова сега хората все по-често преминават към облачен майнинг.

юни 8, 2023 19:30 7 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.