НАЧАЛО Алткойни

Очакваме още 6-12 месеца мечи пазар, според основателя на Solana

октомври 7, 2022 22:24 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Очакваме още 6-12 месеца мечи пазар, според основателя на Solana

Анатолий Яковенко, съосновател на Solana Labs, смята, че настоящият мечи пазар на криптовалути може да продължи още 12-18 месеца.

Говорейки в GM Podcast, създателят на блокчейна Solana приписва очакванията си на макроикономическата среда, повлияна от повишаването на лихвените проценти от страна на Фед.

Той очаква, че както е било при други мечи пазари, проектите, които се фокусират върху изграждането през този брутален период, в крайна сметка ще излязат успешни.

„Като гледам макроикономическите [условия], предполагам, че вероятно ще има още 12 до 18 месеца от това брутално повишаване на лихвите от страна на Фед. Но има и край. И точно както при последния мечи пазар, много екипи, които изграждаха и се фокусираха върху съответствието на продукта с пазара и наистина се опитаха да изградят невероятни продукти – много от тях успяха, според мен, по много драматичен начин“, каза Яковенко.

Роденият в Украйна компютърен учен не е единственият, който очаква продължителен мечи пазар, в който проектите могат да се укрепят. В интервю за Forbes Урсула О’Куингтънс, директор на комуникациите и партньорствата във Web3 Foundation и Polkadot, разкри, че „крипто зимата“ е повратна точка, тъй като ще доведе до появата на нови играчи с повече познания на пазара.

„Крипто пазарът се срина рязко, но ще оцелее. Определено се намираме в повратна точка, в която в екосистемата пристигат нови играчи с повече познания за пазара…  Докато строителите ще продължат да развиват блокчейн технологията, независимо от [колебанията] на пазара“, споделя тя.

Доколко Solana е готова за мечия пазар?

Докато много проекти остават обнадеждени в настоящия мечи пазар, криптовалутите продължават да понасят удари. SOL – токена на блокчейна Solana – не прави изключение в тази тенденция. От началото на годината до момента той е спаднал с повече от 80%, като в момента се търгува на цена от около $32.9.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Visa си партнира с FTX за крипто дебитни карти


Цената на SOL е разклатена от продължителни технически проблеми с блокчейна. Solana претърпя няколко значителни прекъсвания, като последното от тях се случи миналата седмица.

Въпреки това, блокчейн мрежата продължи да бележи забележителен напредък благодарение на високата си пропускателна способност и ниските такси за транзакции. Делът на Solana в общия обем на търговията с NFT се увеличи от 7% на 24% за 6 седмици, тъй като мрежата спечели пазарен дял от Етериум според данни на платформата за криптовалутни проучвания Delphi Capital.

Като катализатор на този ефект, има наплив на нови проекти в блокчейна на Solana, като стартъпите в екосистемата ѝ се представят добре в своите кръгове на финансиране.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Трейдърски алгоритъм показва предпочитание за тези алткойни

Алгоритъм, който отчита изключително представяне, показва предпочитания към Етериум (ETH) и три други цифрови актива с голяма капитализация в условията на несигурна търговия.

ноември 26, 2022 22:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Dogecoin (DOGE): Повечето инвеститори са на печалба

Фирмата за криптоанализ IntoTheBlock установи, че по-голямата част от инвестиралите в Dogecoin (DOGE) са на печалба.

ноември 26, 2022 19:43 1 мин. четене

Cardano (ADA): Броят на новите адреси продължава да расте

Броят на портфейлите в мрежата на Cardano (ADA) е нараснал с над 100,000 досега през последния месец след срива на FTX.

ноември 26, 2022 18:53 1 мин. четене