НАЧАЛО Финтех

Очаква се 1 милион австралийци да влезнат в крипто до една година

септември 26, 2022 21:46 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Очаква се 1 милион австралийци да влезнат в крипто до една година

В началото на юли в новото проучване бяха анкетирани 2,609 австралийци на възраст над 18 години, като 548 от участниците в извадката бяха определени като настоящи притежатели на криптовалути.

Проучването разкри, че въпреки настоящата „крипто зима“, притежанието на криптовалути в Австралия е нараснало с 4% на годишна база (YoY), достигайки 21% през тази година. Според проучването тази цифра ще се увеличи с още един милион нови собственици на криптовалути през 2023 г.

Резултатът може да доведе до това, че общият брой на притежателите на криптовалути в страната ще надхвърли пет милиона.

Макар че поне една четвърт от австралийците планират да закупят криптовалута през следващите 12 месеца, проучването разкри, че най-вероятно дигитални активи ще закупят милениали, поколение Z, родители и работещите на пълен работен ден.

Ръководителят на отдела за стратегически партньорства на Swyftx, Томи Хонан, коментира развитието на ситуацията:

Въз основа на настоящите траектории на растеж при използването на дигитални активи очакваме половината от възрастните под 50 години в Австралия да притежават или да са притежавали криптовалути в рамките на следващите една-две години.

Хонан обаче заяви, че темпът на приемане може да се забави през следващите 12 месеца, преди да се възстанови отново с подобряването на пазарните условия.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове


Проучването разкри, че макар мечият пазар да е намалил доверието на потребителите, то определи липсата на солидна регулация, цялостната волатилност на пазара и липсата на познания за начина на функциониране на криптовалутите като най-големите фактори, които обезкуражават потребителите да инвестират в класа активи, особено тези, които все още не са го направили.

Съизпълнителният директор на Swyftx Райън Парсънс заяви, че докладът показва, че сред австралийците има ясно изразено търсене за закупуване и използване на криптовалути. Все пак колебанията на потребителите се дължат на проблеми, свързани с регулирането. Мнозина смятат, че следващият бичи пазар ще бъде резултат от „регулаторната яснота“ в САЩ.

Местните регулатори обръщат внимание

Използването на криптовалути и дигитални плащания бележи сериозен ръст в Австралия по време на пандемията Covid-19, тъй като животът на потребителите се премести онлайн. Според правителствени данни към декември 2021 г. броят на австралийците, извършващи трансакции с криптовалути, е нараснал с 63% през тази година в сравнение с предходната. Установено е, че австралийците са сред най-ентусиазираните потребители на криптовалути, като около 20% от тях притежават крипто, в сравнение със средно 11.4% в световен мащаб.

При тази бърза ‘дигитална революция’, регулацията в страната се бори да не изостава и да се адаптира към крипто индустрията. Крипто секторът е до голяма степен нерегулиран и в момента правителството се опитва да свърши някаква работа, за да постигне правилния баланс в посока на възприемане на нови и иновативни технологии, като същевременно защитава потребителите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Краят е тук, предупреждава Робърт Кийосаки


Това се случва на фона на нарастващата загриженост на правителствените регулатори като Австралийската комисия по ценни книжа и инвестиции (ASIC) по отношение на броя на измамите, включващи криптовалута, както и на нарастващото влияние на социалните медии върху индустрията. Миналия месец Австралийският орган за пруденциално регулиране (APRA) публикува доклади, в които предупреждава за мащаба и управлението на риска, свързани с крипто активите.

Миналия месец австралийското министерство на финансите обяви многоетапен план за създаване на регулаторна рамка за криптовалутите, която има за цел да бъде по-задълбочена и по-информирана от създадените преди това навсякъде другаде по света.

Ключът към подхода на правителството е да разработи пазарно проучване, наречено „картографиране на токени“.

Картографирането на токени ще позволи на длъжностните лица да преглеждат и оценяват тенденциите на австралийските крипто пазари, за да определят най-добре как съответните органи да регулират крипто активите и свързаните с тях услуги.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Goldman Sachs планира да похарчи милиони за крипто сектора

Goldman Sachs планира да похарчи милиони долари, за да купува или инвестира в подценени криптокомпании в условията на пазарна депресия след имплозията на FTX, тъй като вижда дългосрочни пазарни възможности, съобщи Reuters във вторник.

декември 8, 2022 8:42 1 мин. четене