НАЧАЛО Финтех

Очаква се 1 милион австралийци да влезнат в крипто до една година

септември 26, 2022 21:46 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Очаква се 1 милион австралийци да влезнат в крипто до една година

В началото на юли в новото проучване бяха анкетирани 2,609 австралийци на възраст над 18 години, като 548 от участниците в извадката бяха определени като настоящи притежатели на криптовалути.

Проучването разкри, че въпреки настоящата “крипто зима”, притежанието на криптовалути в Австралия е нараснало с 4% на годишна база (YoY), достигайки 21% през тази година. Според проучването тази цифра ще се увеличи с още един милион нови собственици на криптовалути през 2023 г.

Резултатът може да доведе до това, че общият брой на притежателите на криптовалути в страната ще надхвърли пет милиона.

Макар че поне една четвърт от австралийците планират да закупят криптовалута през следващите 12 месеца, проучването разкри, че най-вероятно дигитални активи ще закупят милениали, поколение Z, родители и работещите на пълен работен ден.

Ръководителят на отдела за стратегически партньорства на Swyftx, Томи Хонан, коментира развитието на ситуацията:

Въз основа на настоящите траектории на растеж при използването на дигитални активи очакваме половината от възрастните под 50 години в Австралия да притежават или да са притежавали криптовалути в рамките на следващите една-две години.

Хонан обаче заяви, че темпът на приемане може да се забави през следващите 12 месеца, преди да се възстанови отново с подобряването на пазарните условия.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове


Проучването разкри, че макар мечият пазар да е намалил доверието на потребителите, то определи липсата на солидна регулация, цялостната волатилност на пазара и липсата на познания за начина на функциониране на криптовалутите като най-големите фактори, които обезкуражават потребителите да инвестират в класа активи, особено тези, които все още не са го направили.

Съизпълнителният директор на Swyftx Райън Парсънс заяви, че докладът показва, че сред австралийците има ясно изразено търсене за закупуване и използване на криптовалути. Все пак колебанията на потребителите се дължат на проблеми, свързани с регулирането. Мнозина смятат, че следващият бичи пазар ще бъде резултат от “регулаторната яснота” в САЩ.

Местните регулатори обръщат внимание

Използването на криптовалути и дигитални плащания бележи сериозен ръст в Австралия по време на пандемията Covid-19, тъй като животът на потребителите се премести онлайн. Според правителствени данни към декември 2021 г. броят на австралийците, извършващи трансакции с криптовалути, е нараснал с 63% през тази година в сравнение с предходната. Установено е, че австралийците са сред най-ентусиазираните потребители на криптовалути, като около 20% от тях притежават крипто, в сравнение със средно 11.4% в световен мащаб.

При тази бърза ‘дигитална революция’, регулацията в страната се бори да не изостава и да се адаптира към крипто индустрията. Крипто секторът е до голяма степен нерегулиран и в момента правителството се опитва да свърши някаква работа, за да постигне правилния баланс в посока на възприемане на нови и иновативни технологии, като същевременно защитава потребителите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Краят е тук, предупреждава Робърт Кийосаки


Това се случва на фона на нарастващата загриженост на правителствените регулатори като Австралийската комисия по ценни книжа и инвестиции (ASIC) по отношение на броя на измамите, включващи криптовалута, както и на нарастващото влияние на социалните медии върху индустрията. Миналия месец Австралийският орган за пруденциално регулиране (APRA) публикува доклади, в които предупреждава за мащаба и управлението на риска, свързани с крипто активите.

Миналия месец австралийското министерство на финансите обяви многоетапен план за създаване на регулаторна рамка за криптовалутите, която има за цел да бъде по-задълбочена и по-информирана от създадените преди това навсякъде другаде по света.

Ключът към подхода на правителството е да разработи пазарно проучване, наречено “картографиране на токени”.

Картографирането на токени ще позволи на длъжностните лица да преглеждат и оценяват тенденциите на австралийските крипто пазари, за да определят най-добре как съответните органи да регулират крипто активите и свързаните с тях услуги.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.