НАЧАЛО Финтех

Очаква се 1 милион австралийци да влезнат в крипто до една година

26.09.2022 21:46 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Очаква се 1 милион австралийци да влезнат в крипто до една година

В началото на юли в новото проучване бяха анкетирани 2,609 австралийци на възраст над 18 години, като 548 от участниците в извадката бяха определени като настоящи притежатели на криптовалути.

Проучването разкри, че въпреки настоящата “крипто зима”, притежанието на криптовалути в Австралия е нараснало с 4% на годишна база (YoY), достигайки 21% през тази година. Според проучването тази цифра ще се увеличи с още един милион нови собственици на криптовалути през 2023 г.

Резултатът може да доведе до това, че общият брой на притежателите на криптовалути в страната ще надхвърли пет милиона.

Макар че поне една четвърт от австралийците планират да закупят криптовалута през следващите 12 месеца, проучването разкри, че най-вероятно дигитални активи ще закупят милениали, поколение Z, родители и работещите на пълен работен ден.

Ръководителят на отдела за стратегически партньорства на Swyftx, Томи Хонан, коментира развитието на ситуацията:

Въз основа на настоящите траектории на растеж при използването на дигитални активи очакваме половината от възрастните под 50 години в Австралия да притежават или да са притежавали криптовалути в рамките на следващите една-две години.

Хонан обаче заяви, че темпът на приемане може да се забави през следващите 12 месеца, преди да се възстанови отново с подобряването на пазарните условия.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове


Проучването разкри, че макар мечият пазар да е намалил доверието на потребителите, то определи липсата на солидна регулация, цялостната волатилност на пазара и липсата на познания за начина на функциониране на криптовалутите като най-големите фактори, които обезкуражават потребителите да инвестират в класа активи, особено тези, които все още не са го направили.

Съизпълнителният директор на Swyftx Райън Парсънс заяви, че докладът показва, че сред австралийците има ясно изразено търсене за закупуване и използване на криптовалути. Все пак колебанията на потребителите се дължат на проблеми, свързани с регулирането. Мнозина смятат, че следващият бичи пазар ще бъде резултат от “регулаторната яснота” в САЩ.

Местните регулатори обръщат внимание

Използването на криптовалути и дигитални плащания бележи сериозен ръст в Австралия по време на пандемията Covid-19, тъй като животът на потребителите се премести онлайн. Според правителствени данни към декември 2021 г. броят на австралийците, извършващи трансакции с криптовалути, е нараснал с 63% през тази година в сравнение с предходната. Установено е, че австралийците са сред най-ентусиазираните потребители на криптовалути, като около 20% от тях притежават крипто, в сравнение със средно 11.4% в световен мащаб.

При тази бърза ‘дигитална революция’, регулацията в страната се бори да не изостава и да се адаптира към крипто индустрията. Крипто секторът е до голяма степен нерегулиран и в момента правителството се опитва да свърши някаква работа, за да постигне правилния баланс в посока на възприемане на нови и иновативни технологии, като същевременно защитава потребителите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Краят е тук, предупреждава Робърт Кийосаки


Това се случва на фона на нарастващата загриженост на правителствените регулатори като Австралийската комисия по ценни книжа и инвестиции (ASIC) по отношение на броя на измамите, включващи криптовалута, както и на нарастващото влияние на социалните медии върху индустрията. Миналия месец Австралийският орган за пруденциално регулиране (APRA) публикува доклади, в които предупреждава за мащаба и управлението на риска, свързани с крипто активите.

Миналия месец австралийското министерство на финансите обяви многоетапен план за създаване на регулаторна рамка за криптовалутите, която има за цел да бъде по-задълбочена и по-информирана от създадените преди това навсякъде другаде по света.

Ключът към подхода на правителството е да разработи пазарно проучване, наречено “картографиране на токени”.

Картографирането на токени ще позволи на длъжностните лица да преглеждат и оценяват тенденциите на австралийските крипто пазари, за да определят най-добре как съответните органи да регулират крипто активите и свързаните с тях услуги.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Gemini ще върне над $1 милиард на клиентите на своята Earn програма

Gemini, борса за криптовалути, постигна споразумение с Департамента за финансови услуги на щата Ню Йорк (NYDFS) относно програмата Gemini Earn.

29.02.2024 21:00 2 мин. четене

Фондовият пазар ще продължи бичия си пазар ако съдим по историята

Според неотдавнашен анализ на Ned Davis Research (NDR) настоящата възходяща тенденция в цените на акциите продължава само 344 дни.

29.02.2024 20:00 1 мин. четене

БРИКС: Отношенията между Русия и Бразилия ще разширят значително влиянието на съюза

По време на 12-ата сесия на Междуправителствената руско-бразилска комисия за търговско-икономическо, научно и техническо сътрудничество се случиха важни събития, които отбелязаха значителен напредък в руско-бразилските отношения.

29.02.2024 19:00 2 мин. четене

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.