НАЧАЛО Други

Очаква ни глобален икономически колапс – Робърт Кийосаки

декември 13, 2022 8:28 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Очаква ни глобален икономически колапс – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, известен предприемач и автор, определя някои от факторите, които могат да доведат до икономически срив в бъдеще. 

По-специално, с оглед на нарастващата инфлация и увеличаващите се лихвени проценти, в миналото Кийосаки е публикувал мрачни прогнози, предупреждавайки, че предстои катаклизъм, тъй като според него икономиката се намира в „най-големия балон в световната история“.

По време на скорошен епизод на радиопредаването „The Rich Dad Radio Show“, Кийосаки, заедно с госта си – американския автор и адвокат Джим Рикардс, разгледа три основни фактора, които могат да окажат силно негативно влияние върху икономиката.

Политическа нестабилност

Двамата определиха политическата нестабилност като значителна заплаха за икономиката, която може да наруши веригата на доставки. В този случай Рикардс открои борбата на САЩ и Китай за контрол над световната икономика като фактор, който ще определи бъдещето. 

Той отбеляза, че е налице взаимен стремеж от страна на САЩ и Китай да се отделят един от друг – което от друга страна вероятно ще доведе до устойчивост. Рикардс направи следния коментар по въпроса:

Кои ще бъдат неговите партньори? Ами, те ще получават природни ресурси от Африка и ще изнасят производството си в Южна Азия. 

Така че животът ще продължи, но ще бъде много по-неефективен, но по-устойчив, и това е компромисът.

Проблеми с веригата на доставки

Кийосаки обясни, че нарушената система на веригата на доставки е „на път да се разпадне“. Според Рикардс веригата на доставките е основата на икономиката, която не може да бъде адекватно направлявана поради високата степен на сложност. 

Веригата на доставките не е част от икономиката. Веригата на доставките е икономиката. 

Те са толкова широки, толкова обширни и с толкова много движещи се части, че можете да ги моделирате теоретично и има известна математика, която можете да приложите, но никой не може да обхване всичко това.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Starbucks си партнира с крипто проект за NFT награди


Инфлация

В същото време Кийосаки и Рикардс посочват, че веригата на доставките е свързана с паричната икономика, която изпитва затруднения от нарастващата инфлация.  

„Аз ходих в академията в Кингс Пойнт, където основно ни казаха, че веригата на доставките е макро, макро, макро, и ако не виждате макро, няма да видите микро.“, сподели Кийосаки. 

Освен това двамата автори изразиха мнение, че икономическата ситуация може да се влоши, ако сегашната инфлация се трансформира в депресия и допринесе за евентуална криза на ликвидността. Всъщност, Кийосаки сподели крайната прогноза, че нарастващата инфлация вероятно ще унищожи около 50% от населението на САЩ.

В разговор с Даниела Камбоне от Stansberry Research предприемачът предупреди, че нарастващата инфлация е знак за голяма криза, която само ще се задълбочава, и че „пазарът на репо сделките отново се обърна“, което показва, че на хоризонта се задава рецесия.

Коментирайки ситуацията, Кийосаки заяви:

Както всички знаем, Америка вече не произвежда нищо. Ние произвеждаме балони. Просто надуваме балони, така че сега имаме този балон при недвижимите имоти, акциите и облигациите. След това, когато Байдън премахна тръбопровода Keystone pipeline xl, това просто ни унищожи.

Той добави:

Инфлацията се покачва и средностатистическият американец няма $1,000. 40% от американците нямат $1,000. Така че, когато инфлацията се повиши, ще затрием 50% от населението на САЩ и тогава започва революцията.

В тази насока Кийосаки се застъпи за натрупване на благородни метали като злато и сребро, като отбеляза, че те вероятно ще оцелеят при катастрофа. Освен това Кийосаки остава оптимист за перспективите на криптовалутите, като основно коментира Биткойн (BTC).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене