НАЧАЛО Блокчейн

Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

януари 25, 2023 14:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на внедряването на v3 на протокола Uniswap във веригата на BNB.

По-голямата част от притежателите на управленческия токен на Uniswap (UNI) предлагат платформата да се откаже от използването на блокчейна на Етериум (ETH) и да го замени с този на BNB за v3 на протокола.

На 17 януари Илия Максименка, главен изпълнителен директор на децентрализирания финансов протокол Plasma Finance, сподели доста причини, защо протоколът Uniswap v3 трябва да бъде внедрен в BNB Chain:

  • Веригата на BNB има голяма и нарастваща потребителска база, която осигурява потенциален нов пазар за Uniswap v3
  • BNB Chain предлага висока скорост на транзакциите и ниски такси, което я прави подходяща платформа за децентрализираните услуги за обмен на Uniswap
  • Внедряването в BNB може да помогне на Uniswap да се възползва от нарастващата популярност на DeFi в екосистемата на Binance
  • BNB Chain предлага уникални функции, като например стейкинг и поддръжка на междуверижни мостове, които биха могли да подобрят функционалността на Uniswap v3

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ще има голям обрат за крипто пазарите – Кати Ууд


След одобрение на предложението екипът на Plasma Finance изчисли, че внедряването на необходимите смарт договори в блокчейна на BNB може да отнеме около от пет до седем седмици.

ConsenSys също подкрепи този ход. Според Камерън О’Донъл, стратег по управлението на DAO в ConsenSys – компанията разглежда протокола като самостоятелен и необвързан с никоя конкретна верига:

Независимо от личните възгледи, навлизането на Uniswap на пазара на BSC ще предостави на настоящите и бъдещите потребители сигурно и утвърдено средство за децентрализиран обмен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум може да вкара функция за „скрити“ транзакции в мрежата

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предложи „скрита адресна система“ за подобряване на поверителността на транзакциите в блокчейна на Етериум.

януари 24, 2023 10:06 2 мин. четене

Cardano: Защо 60% от нодовете в мрежата се изключиха?

Блокчейнът Cardano претърпя аномалия в неделя през нощта (02:00 ч. българско време, между блок 8300569 и 8300570), която накара близо 60% от всички активни нодове да останат офлайн за кратък период от време.

януари 23, 2023 14:11 2 мин. четене

Колко разработчици работят в крипто пространството?

Общностите на разработчиците в блокчейн индустрията продължиха да се разрастват през 2022 г. на фона на мечия пазар.

януари 22, 2023 12:05 2 мин. четене