НАЧАЛО Биткойн

Обемите на Биткойн и Етериум фючърсите се сринаха до 2-годишно дъно

септември 22, 2022 12:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обемите на Биткойн и Етериум фючърсите се сринаха до 2-годишно дъно

В унисон с общата несигурност и волатилност в сектора на криптовалутите, обемите на фючърсните договори върху Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) отбелязват най-ниските си нива от близо две години насам, сочат данните.

Така се случва, че общият обем на фючърсните договори върху BTC и ETH на Чикагската стокова борса (CME) е намалял с 20.7% през август 2022 г., спадайки до $28.9 милиарда, според доклад, публикуван от платформата за анализ на крипто пазара CryptoCompare на 20 септември.

cryptocompare

Както се уточнява в доклада:

По отношение на общия обем на търговията в щатски долари фючърсите на CME върху ETH достигнаха $8.99 милиарда през август (спад от 17.4% спрямо юли). Същевременно обемът на фючърсите върху BTC на CME спадна с 22.1% до $19.9 милиарда. Като цяло обемите на ETH + BTC фючърсите спаднаха с 20.9% до $29 милиарда.

Освен това в доклада се отбелязва, че „това е най-ниският обем, регистриран за борсата от декември 2020 г. насам“.

Какво е довело до спада?

В доклада се посочва, че спадът в обема на фючърсите върху BTC, който е най-ниският от ноември 2020 г. насам, е резултат от комбинацията от спадащите цени на пазарите и 22.7% спад в броя на търгуваните на борсата фючърсни договори върху Биткойн, който намаля до 182,000 – най-ниската стойност от четири месеца насам.

В същото време броят на фючърсните договори върху Етериум, търгувани на CME, спадна с 31.4% до 106,000 през август, тъй като Сливането не успя да окаже влияние върху обема на фючърсите върху ETH на CME. Борсата обяви стартирането на договори за опции върху Етериум на 12 септември.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Нещата не изглеждат добре за Биткойн – казва експерт


На други места през август обемът на търговията с фючърси върху Етериум достигна тримесечен връх в очакване на Сливането, възлизайки на около $28 милиарда на 8 август, като високият интерес се разпространяваше през юли и август, а най-големият обем от $46 милиарда бе наблюдаван на 18 и 28 юли.

Междувременно, на 29 август започна търговията с фючърси върху Биткойн и Етериум, подкрепена от CME Group в евро, като целта е да се осигури на институционалните инвеститори експозиция към дигиталните активи, като същевременно се хеджират.

По-рано през септември деноминираният в Биткойн открит интерес (OI) към безсрочни фючърси достигна 4-месечен връх от $3.9 милиарда в Binance, ниво, регистрирано преди това на 6 юни 2022 г., когато достигна $3.89 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: 60% от финансовите съветници са с бичи настроения

Петото годишно проучване Bitwise/VettaFi 2023 Benchmark Survey, проведено сред над 400 финансови консултанти, установи, че тези институции остават силно ангажирани с криптовалутите въпреки спада в цените на Биткойн (BTC) и други криптовалути.

януари 27, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: „Сега е времето за натрупване“, твърди стратег на Bloomberg

Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence Майк МакГлоун каза, че Биткойн (BTC) вероятно ще достигне шестцифрена стойност, но кога?

януари 27, 2023 7:05 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене