НАЧАЛО Биткойн

Обемите на Биткойн и Етериум фючърсите се сринаха до 2-годишно дъно

22.09.2022 12:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обемите на Биткойн и Етериум фючърсите се сринаха до 2-годишно дъно

В унисон с общата несигурност и волатилност в сектора на криптовалутите, обемите на фючърсните договори върху Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) отбелязват най-ниските си нива от близо две години насам, сочат данните.

Така се случва, че общият обем на фючърсните договори върху BTC и ETH на Чикагската стокова борса (CME) е намалял с 20.7% през август 2022 г., спадайки до $28.9 милиарда, според доклад, публикуван от платформата за анализ на крипто пазара CryptoCompare на 20 септември.

cryptocompare

Както се уточнява в доклада:

По отношение на общия обем на търговията в щатски долари фючърсите на CME върху ETH достигнаха $8.99 милиарда през август (спад от 17.4% спрямо юли). Същевременно обемът на фючърсите върху BTC на CME спадна с 22.1% до $19.9 милиарда. Като цяло обемите на ETH + BTC фючърсите спаднаха с 20.9% до $29 милиарда.

Освен това в доклада се отбелязва, че “това е най-ниският обем, регистриран за борсата от декември 2020 г. насам”.

Какво е довело до спада?

В доклада се посочва, че спадът в обема на фючърсите върху BTC, който е най-ниският от ноември 2020 г. насам, е резултат от комбинацията от спадащите цени на пазарите и 22.7% спад в броя на търгуваните на борсата фючърсни договори върху Биткойн, който намаля до 182,000 – най-ниската стойност от четири месеца насам.

В същото време броят на фючърсните договори върху Етериум, търгувани на CME, спадна с 31.4% до 106,000 през август, тъй като Сливането не успя да окаже влияние върху обема на фючърсите върху ETH на CME. Борсата обяви стартирането на договори за опции върху Етериум на 12 септември.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Нещата не изглеждат добре за Биткойн – казва експерт


На други места през август обемът на търговията с фючърси върху Етериум достигна тримесечен връх в очакване на Сливането, възлизайки на около $28 милиарда на 8 август, като високият интерес се разпространяваше през юли и август, а най-големият обем от $46 милиарда бе наблюдаван на 18 и 28 юли.

Междувременно, на 29 август започна търговията с фючърси върху Биткойн и Етериум, подкрепена от CME Group в евро, като целта е да се осигури на институционалните инвеститори експозиция към дигиталните активи, като същевременно се хеджират.

По-рано през септември деноминираният в Биткойн открит интерес (OI) към безсрочни фючърси достигна 4-месечен връх от $3.9 милиарда в Binance, ниво, регистрирано преди това на 6 юни 2022 г., когато достигна $3.89 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.