НАЧАЛО Финтех

OAE обяви плановете си за издаване на CBDC

февруари 14, 2023 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OAE обяви плановете си за издаване на CBDC

Централната банка на Обединените арабски емирства (CBUAE) представи предложение за въвеждане на дигитална валута на централната банка (CBDC) като част от новата си програма за трансформация на финансовата инфраструктура (FIT).

Програмата, която стартира наскоро, има за цел да подкрепи местния сектор на финансовите услуги чрез редица инициативи. Първият етап на програмата ще се съсредоточи върху емитирането на CBDC както за трансгранична, така и за вътрешна употреба.

Според CBUAE това ще спомогне за решаване на проблемите при международните плащания и ще насърчи иновациите при вътрешните плащания.

В допълнение към CBDC правителството планира да пусне единна платформа за картови плащания, за да стимулира електронната търговия и платформа за незабавни плащания, за да подкрепи прехода към “безкасово” общество.

По-нататъшните етапи на програмата FIT включват създаването на център за иновации в областта на дигиталните активи и дигитална KYC платформа за предотвратяване на незаконни дейности във виртуалното пространство.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Очертава се голямо движение за алткойна


Струва си да се отбележи, че програмата FIT следва неотдавнашното публикуване на насоки за дейностите с виртуални активи от съответния регулаторен орган на Дубай, които включват забрана на “криптовалутите с повишена анонимност”.

В миналото престолонаследникът на Дубай, шейх Хамдан бин Мохамед, изрази целта на града да стане един от 10-те най-големи градове в икономиката на метавселената като идеята е да се създадат 40,000 виртуални работни места и да се добавят $4 милиарда към икономиката на града за период от пет години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Telegram Wallet Bot вече поддържа транзакции с USDT

Потребителите на приложението за съобщения Telegram вече могат да изпращат и получават Tether (USDT) в чатовете си. Понастоящем Tether е най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация.

март 24, 2023 13:15 2 мин. четене

Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане

Curve, финансово супер приложение с четири милиона клиенти в 31 европейски държави, обяви ново партньорство с компанията за безконтактни плащания Digiseq.

март 22, 2023 13:05 2 мин. четене

Нигерийците вече могат да купуват криптовалути безопасно с MetaMask и MoonPay

ConsenSys обяви, че MetaMask, в партньорство с Web3 компанията за плащания MoonPay, разширява услугите си в Нигерия.

март 22, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене